El Tribunal Suprem (TS) ha denegat declarar mineromedicinal l'aigua de la font del Raig d'en Mel de Caldes de Malavella perquè considera que «ja està declarada d'aquesta condició».

Aquest procés va començar a finals de 2010 quan l'equip de govern d'aquell moment (PIC) va decidir que volia que la font fos declarada d'aigua mineromedicinal per així, en un futur, poder-ne demanar l'aprofitament. Es va adonar però, que tot i que aquesta font estava registrada com a municipal no ho estava en canvi, en el registre de la Direcció General d'Energia i Mines -que és el pas necessari per a ser declarada medicinal- i que la que ho estava -segons el PIC- era la de la Font de la Mina que té en ús una empresa embotelladora del municipi. Mines però els va denegar fer-ne el registre perquè, mentre que el PIC considerava que la de Mina i la de Font Raig d'en Mel eren dues fonts diferents, la Generalitat assegurava que es trobaven dins del perímetre de les que ja havien estat declarades mineromedicinals.

Davant d'això, l'equip de govern de Caldes va presentar un recurs de reposició davant la decisió i reclamar així la declaració de la font, que va ser desestimat el 2014 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El consistori va presentar llavors un recurs de cassació al Suprem, que dos després ha ratificat la sentència del TSJC. «Totes les aigües a què es refereix el dictamen pericial i també les del Raig d'en Mel provenen d'un mateix aqüífer i disposen d'un únic perímetre de protecció, el de l'aigua mineromedicinal de Caldes de Malavella, ja declarada d'aquesta condició», diu el veredicte del TS.

La sentència també especifica que l'Ajuntament haurà d'afrontar el pagament de les costes del judici, un màxim de 4.000 euros.