La cinquena edició del Blanes 12, que se celebrarà del 10 al 12 de juny, comptarà amb 55 activitats, moltes de les quals es faran per primera vegada en cinc escenaris repartits arreu de la vila. Així es va donar a conèixer ahir en la presentació de l'esdeveniment al bar restaurant l'Hivernacle, encapçalada per l'alcalde, Miquel Lupiáñez, i durant el qual la regidora de Promoció de la Ciutat, Turisme i Comerç, Dafne Galvany, va explicar que aquesta novetat respon a «un canvi de filosofia». «S'ha decidit apostar per la qualitat per sobre de la quantitat i, per això, per dinamitzar la vila, es posaran cinc punts estratègics a les cruïlles dels carrers Muralla i Raval, a la plaça d'Espanya, al Banc dels Músics del passeig de Mar i a la plaça dels Dies Feiners», va explicar Galvany, qui va destacar el concert de Mini Bandeta i la Bandeta de l'Escola de Música del Col·legi Santa Maria, els tallers infantils a càrrec del grup Rialles o la sessió de ball amb la banda Mitjanit.

A més, va subratllar que en aquesta nova edició hi participaran unes 80 empreses i serveis, una cinquantena dels quals són comerços que s'han adherit a la campanya de la Nit de Compres (Shopping Night) que es farà el divendres 10 de juny fins a la mitjanit. A part, també hi participaran una vintena de locals de restauració, que oferiran menús a 12 euros i menús infantils a 8 euros, al marge de les ofertes especials amb motiu de l'esdeveniment.

«El futur de Blanes passa per potenciar la col·laboració entre la iniciativa pública i la privada», va reivindicar el president de l'Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual. «Hem de potenciar el que ens fa diferents i saber vendre-ho perquè ens trïin», va afegir Pascual. En aquest sentit, el president de l'entitat comercial va destacar que se sortejaran viatges a Eivissa o vals de 500 euros per gastar-se en les botigues adherides a la promoció, entre altres incentius.

D'altra banda, Galvany va reconèixer que la vinculació del sector hoteler a la iniciativa és «una assignatura pendent» i que de cara a l'edició de 2017 caldrà «seguir trucant portes». «Ens van comentar que els aniria bé fer-ho abans del juny perquè ja tenen ple. Potser es podria mirar de canviar dates», va explicar la regidora blanenca.