Els grups municipals de la CUP i d'ICV i EUiA de Blanes van criticar ahir que la Generalitat tiri endavant "unilateralment" el projecte de perllongació de la C-32, "obviant" el resultat de la consulta popular celebrada el passat 17 d'abril, en la qual es va imposar el "no" al projecte amb el 76,31% dels vots. Segons van explicar els dos partits a través d'un comunicat, en la reunió celebrada dimecres passat al Parlament entre una delegació de l'Ajuntament blanenc i el conseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull, aquest els va avançar que el projecte tirarà endavant -amb previsió que les obres comencin a la tardor- a causa de la baixa participació registrada a la consulta popular. Una decisió que la CUP va titllar de "menyspreu cap a la ciutadania".

En relació a l'anunci de Rull sobre la creació d'una comissió destinada a millorar ambientalment aquesta via, per la formació independentista es tracta "d'un frau democràtic i una burla cap a la gent del territori" ja que -segons asseguren- la decisió ja estava pressa.

Una valoració compartida per ICV-EUiA que va criticar que la reunió va estar "orquestrada per cobrir les aparences, ja que des de les primeres paraules de Josep Rull va quedar clar que la decisió estava presa". A més, el grup municipal va lamentar que els resultats del procés només van ser defensats pel seu partit, Batega, CUP i ERC "sense que cap dels representants de govern municipal aixequés la veu per a defensar la seva validesa". "En cap moment hi va haver una voluntat real d'escoltar al qui s'oposaven a aquest projecte" va afegir ICV-EUiA.