Un operatiu dels Mossos d'Esquadra a Lloret contra el tràfic de droga va acabar ahir amb dos germans detinguts amb prop de 2.000 plantes cultivades a l'interior de dos habitatges. Els germans, de 31 i 38 anys, havien llogat dos habitatges, al mateix barri però en diferents carrers, que destinaven al cultiu d'aquestes plantes. Van quedar detinguts per un delicte contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes i defraudació de fluïd elèctric. Està previst que els homes passin avui a disposició judicial.

Per efectuar l'entrada i registre als habitatges, es van mobilitzar diverses unitats de l'Àrea de Recursos Operatius (ARRO) que fins i tot van haver de disparar pilotes de goma contra un dels gossos perillosos que protegien una de les cases quan aquest es va tirar a la cama d'un policia. El primer escorcoll va ser al carrer Mil·leni i el segon, al carrer Astres, paral·lel al primer.

Durant la intervenció policial, els Mossos d'Esquadra van comissar un arma de foc, diverses armes blanques i altres drogues com cocaïna i speed, però en quantitats d'autoconsum.

Els germans havien construït una barraca d'obra en un dels habitatges en la qual hi tenien preparat un cultiu de marihuana amb les corresponents làmpades, bidons industrials de fertilitzant i altres elements destinats al manteniment de les plantes. L'altra plantació es trobava en els baixos del segon habitatge. En ambdós casos tenien punxada la llum i algunes de les estances de les cases les havien destinat a l'assecat de la marihuana. Els agents van començar la investigació per les queixes veinals.