La companyia que es proclami guanyadora de la 46a edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de Blanes actuarà per primera vegada a les festes de Santa Cristina de Lloret de Mar del 2017 -ja que aquest 2016 coincideixen les dates amb la festa major de Blanes- i, per cinquè any, a les festes de Sant Narcís de Girona. Així ho van explicar ahir els representants de tots tres consistoris durant la presentació de l'esdeveniment que es va fer a Girona. "Amb aquest conveni hi guanya tothom. La companyia guanyadora, que tindrà tres contractes, i el poble de Blanes, que tindrà espectacles de qualitat garantits", va ressaltar l'alcalde blanenc, Miquel Lupiáñez, acompanyat de l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i del batlle de Lloret, Jaume Dulsat, qui va destacar que "aquestes sinergies donen valor afegit al territori".

El concurs, que enguany ha recuperat cinc dies de celebració del 22 al 26 de juliol, comptarà amb la participació de cinc companyies: Pirotecnia Accitana María Angustias (Granada), Pirotecnia Pablo (Astúries), Pirotecnia Hermanos Fernández (Múrcia), Fireworks Lieto (Itàlia) i la xinesa Firevision International Company, que va ser l'encarregada de l'espectacle de la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Beijing el 2008. Amb un pressupost de 126.000 euros, dels quals 95.000 corresponen als pagaments a les empreses participants, premis i despeses d'organització, la companyia guanyadora rebrà, a més dels contractes, un premi de 6.000 euros.

D'altra banda, el regidor de Festes de Blanes, Quim Torrecillas, va avançar que no descarten la possibilitat que en un futur s'hi puguin sumar altres poblacions gironines com Roses o Olot. Això no significaria però -segons Torrecillas- augmentar els dies d'espectacle.