La Biblioteca pública Joaquim Bauxell ha superat els 15.000 visitants des de la seva obertura, el passat 8 de febrer, tot i que la inauguració oficial es va celebrar el passat 20 de febrer i va anar a càrrec del President de la Generalitat, Carles Puigdemont. Segons va informar ahir el consistori, la Biblioteca municipal ja ha emès un total de 333 carnets nous dins el Sistema de Lectura Pública de Catalunya i ha efectuat més de 3.700 préstecs.

Aquest equipament disposa d'una superfície de 533 metres quadrats, distribuïda en tres plantes. A la planta baixa hi ha l'àrea d'acollida i promoció, l'infantil, la de diaris i revistes i un pati descobert. A la primera planta s'hi troba l'àrea de música i imatge, una part de la d'informació i fons general i la sala polivalent. I al segon pis s'hi ha instal·lat l'altra part de la zona d'informació i fons general, així com el dipòsit documental. En total, la biblioteca compta amb un fons de 12.940 documents -dels quals, 454 són documents sonors i 847 són audiovisuals-, i disposa de 66 subscripcions a títols de revistes i diaris.

Així, segons el consistori, està previst que durant l'estiu aquest equipament no tanqui portes i consolidi l'horari de totes les tardes de dilluns a divendres i els matins dels dimecres i els dissabtes. A més, a partir del 6 de juliol s'engegarà el nou servei de bibliopiscina, que estarà disponible els dimecres a la tarda a la piscina, amb els objectius de contribuir a promocionar la lectura en època estival, captar nous lectors i vincular la lectura amb el temps de lleure.