17 de juny de 2016
17.06.2016

Carreguen contra Rull per la seva resposta al «no» de la consulta de la C-32

Asseguren que la creació d'una comissió pública que ha d'elaborar millores ambientals a un estudi «caducat» és «elevar la burla a l´insult»

17.06.2016 | 12:51

La plataforma Aturem la C-32 va carregar ahir contra el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, de qui asseguren que ha elevat «la burla a l´insult» en la seva resposta al «no» al projecte de prolongació de la C-32, obtingut en la consulta popular celebrada el 17 d´abril passat a Blanes i Lloret de Mar.

En una reunió celebrada entre Rull i una delegació de l´Ajuntament de Blanes al Parlament català el 9 de maig passat, el conseller es va comprometre a crear una comissió pública amb el territori, oberta i participativa, amb l´objectiu d´elaborar un paquet de millores mediambientals complementàries a l'actual projecte de prolongació d´aquesta via. «Volem recordar que els estudis complementaris en base a un estudi d´impacte ambiental caducat i fora de la llei és elevar la burla a l'insult» va criticar ahir la plataforma mitjançant un comunicat. «Feia temps que no veiem tants eufemismes i compromisos demagògics en una resposta oficial a un ajuntament, i a una ciutadania que pateix i té neguit pels anuncis d'un projecte que posa, com a mínim, en dubte solucionar un problema de mobilitat sense malmetre els nostres boscos» afegia l´entitat.

A més, aquesta plataforma contrària al projecte, va lamentar que s´hagi desaprofitat «el procés de participació» i que fins al darrer moment, s´hagin «imposat els posicionaments dels partits, fregant la burla» a la ciutadania que va participar en la votació. En aquest sentit, l´entitat va carregar també contra els polítics de l´Ajuntament de Blanes que, asseguren, «han estat incapaços de portar el No» del procés a la Generalitat «de manera contundent, inequívoca i amb unitat». «L´acta de la reunió evidencia que cada partit va voler dir la seva» va subratllar.

D´altra banda, la plataforma va criticar que la Generalitat no té «voluntat de canviar el conveni signat el març de 2015 amb Abertis» que preveu l´opció d'allargament de la concessió de peatges, tot i les declaracions fetes per Rull fa un parell de setmanes en les quals assegurava que la Generalitat no prorrogarà les concessions dels peatges de la C-32 al Maresme quan finalitzi el 2021. Segons l´entitat, les declaracions del conseller no són «coherents amb el conveni signat el 2015» perquè en aquest acord es «deixa la porta oberta» a una renovació de la concessió d´aquesta autopista.

Noves accions a l´estiu
De moment, la plataforma Aturem la C-32, ja ha demanat poder formar part de la comissió pública que ha d´elaborar millores mediambientals complementàries i va anunciar que dura a terme noves accions durant el període estival, a Blanes, Lloret i Tossa «coincidint en els moments de més afluència a la zona de la Selva marítima».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook