21 de juny de 2016
21.06.2016

Lloret demana amb una festa que els CAP obrin de nit tot l'any

Ajuntament i entitats critiquen que la situació crea problemes i «col·lapsa» l'Hospital de Blanes

22.06.2016 | 07:15
L´acte reivindicatiu es va fer davant el CAP del carrer Girona.

Lloret de Mar té dos CAP: l'un situat al centre (al carrer Girona) i l'altre al Rieral. A finals del 2011, el Departament de Salut va tancar-ne les urgències nocturnes, en el marc del pla d'estalvi pressupostari que va tirar endavant el conseller Boi Ruiz. El servei només es recupera durant els mesos d'estiu, i tan sols al CAP del carrer Girona. La resta de l'any, els usuaris s'han de desplaçar fins a l'Hospital de Blanes, que és on s'atenen les urgències nocturnes. Per protestar contra aquesta situació, ahir l'Ajuntament i diverses entitats veïnals del municipi van celebrar un acte reivindicatiu.

La protesta, que tenia per lema "#Lloret CAP 24 H. Urgències CAP tot l'any", es va fer davant del CAP del carrer Girona coincidint que tornava a obrir les nits d'estiu. Els lloretencs van treure els gegants al carrer, van celebrar actuacions, repartir coca i concentrar davant l'edifici. "La petició en positiu, feta amb aquest acte pacífic i reivindicatiu, és aconseguir que no es tornin a tancar els CAP a les nits; estem decidits a fer el que calgui", assegurava l'activista cultural lloretenc Joan Romà Ortiz, que va actuar de portaveu. Durant l'acte, Ortiz va llegir un manifest on es demanava al Departament de Salut que faci marxa enrere i recuperi les urgències nocturnes tot l'any.

L'escrit recordava que a Lloret de Mar hi ha empadronades 38.000 persones, a les quals se n'hi han de sumar 16.500 que són població estacional consolidada. "A més, com a ciutat turística, Lloret té més d'un milió de visitants anuals", continuava el manifest, que també recordava que a l'hivern el municipi rep, sobretot, l'anomenat "turisme de la tercera edat, que té una necessitat de serveis sanitaris més freqüent que la mitjana", precisava el text.

A més, el manifest remarcava que el tancament de les urgències nocturnes fora dels mesos d'estiu ja fa "més de quatre anys" que dura, i que això provoca "problemes i col·lapses a l'Hospital Comarcal de la Selva", on també s'han suprimit serveis sanitaris a conseqüència de les retallades. L'escrit subratllava, a més, que el tancament dels CAP durant les nits també suposa deixar Lloret sense farmàcia de guàrdia "amb el greuge que aquest fet comporta".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook