L'entorn del Templet de Linné del Jardí Botànic Marimurtra va allotjar aquest passat divendres la 14a Festa dels Contes de Sant Joan. Un esdeveniment benèfic organitzat per la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer on els infants, petits i grans, són els principals protagonistes i que enguany ha comptat amb la participació del periodista Espartac Peran com a convidat especial.

Prop de 400 persones es van aplegar per sentir els contes, que per segon any es van anar intercalant amb intervencions musicals a càrrec dels professors i alumnes de l'escola de música

Peran, presentador del magazín de TV3 Divendres, ha estat el padrí de la Festa Joan Petit que s'ha fet a la seva ciutat, Mataró, i aquest divendres es va estrenar a Blanes com a contaire amb el relat 'La lluna, la terra i el sol' de Jaume Escala i Carme Solé, un dels cinc contes que es van escoltar durant l'acte.

Estrena del Premi Recvll de Conte Infantil

Un altre dels moments destacats de la tarda va ser quan es va fer l'estrena de l'obra guanyadora del Premi de Conte Infantil Joan Petit corresponent als 52ens Premis Recvll d'aquest 2016, convocats per la revista homònima. Se'n va encarregar de narrar-lo la seva autora, Olga Cercós i Bernal, narradora professional de contes.

L'actriu va escenificar el seu relat Mama, per què li has donat?', que protagonitzen dues tortugues: mare i filla. Seguidament, va intervenir una altra contaire professional, Lídia Masó, que va ser finalista del Premi de Conte Infantil Joan Petit, en aquest cas en l'edició de l'any passat dels Recvll. Ajudada pel seu fill, en Blai, i diversos voluntaris i voluntàries que no es van fer de pregar a l'hora de participar, va explicar el conte 'L'elefant amb la trompa més llarga'.

Música amb sorpresa final

La sessió es va encetar amb la intervenció d'un dels participants que porta més edicions col·laborant amb les festes dels contes de Joan Petit, l'animador infantil Pep Rams. Armat amb el seu banjo, i amb la seva habilitat perquè la canalla s'hi involucri especialment, va explicar el conte 'Anem a pescar'. Per la seva banda, qui es va encarregar de tancar les narracions va ser una altra veterana col·laboradora de la festa, la rondallaire Mercè Domènec, que va escenificar 'El gegant i la lluna'.