La desembocadura del riu Tordera s'ha convertit en una trampa mortal per a desenes de peixos. L'Agència Catalana de l'Aigua ja n'està al corrent i tot apunta que els peixos haurien mort per anòxia de l'aigua, és a dir, manca d'oxigen a l'aigua. En tot cas, l'ACA ha agafat una mostra de l'aigua de la desembocadura per analitzar-la al laboratori i descartar, definitivament, que hagi estat un abocament que hagi alterat la qualitat de l'aigua. La majoria de peixos morts són llises, anguiles i carpes.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat que la desembocadura de la Tordera s'ha convertit en una bassa sense regeneració d'aigua: per una banda, la Tordera es troba seca uns cinc quilòmetres més amunt; mentre que per l'altra, l'aigua no arriba al mar, cosa que ha provocat un estancament sense regeneració de l'aigua.

D'aquesta manera, els peixos hi han quedat atrapats ja que tampoc hi ha cap tipus d'aportació d'aigua -ni lateral-.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha posat en coneixement de l'Ajuntament de Malgrat de Mar el resultat de la inspecció ocular que hi ha realitzat l'inspector de l'organisme; i també als serveis de salvament marítim.

En tot cas, l'Agència Catalana de l'Aigua també ha puntualitzat que la bassa que hauria de ser la desembocadura al mar de la Tordera es troba en la zona maritimo-terrestre, de manera que l'administració que hi té la competència és el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.