En la interlocutòria sobre la investigació contra la màfia russa desarticulada a Lloret de Mar, dins l'operació Clotilde, el jutge ressalta que l'organització va estrènyer lligams amb els cercles polítics per tenir suport i aparença de legalitat en els moviments.

De fet, el TSJC ja va condemnar per prevaricació i suborn a l'exalcalde de Lloret, Xavier Crespo, a nou anys i mig d'inhabilitació per a càrrec públic i a 450.000 euros de multa, així com a l'extinent d'alcalde d'Urbanisme, Josep Valls, a vuit anys i mig d'inhabilitació i a pagar 300.000 euros de multa.

Pel que fa al suposat cap visible de l'organització, Andrei Petrov, li van imposar una pena de set anys d'inhabilitació per a càrrec públic com a cooperador necessari de prevaricació i 450.000 euros de multa per suborn actiu continuat. Llavors, es va considerar provat que Crespo i Valls van instar Petrov a patrocinar els equips de futbol i hoquei patins de Lloret per facilitar-li la construcció d'un centre comercial a l'antiga plaça de braus. Petrov també va regalar a Crespo un rellotge de 2.200 euros pel seu aniversari, a part de pagar a Crespo i la seva família un viatge d'un cap de setmana a Moscou, que es va valorar en uns 3.200 euros.

En la interlocutòria contra la màfia russa dins l'operació Clotilde, el jutge conclou que «la trama descrita patenta la instrumentalització d'una sèrie de societats a diferents països, amb l'única finalitat de blanquejar capitals en poder d'una organització controlada per ciutadans de nacionalitat russa». ACN/ddg Lloret de Mar