Emocionat i sense mossegar-se la llengua. Així es va acomiadar ahir el ja exregidor de Turisme, Joan Gou (CiU), del consistori de Lloret de Mar, després de renunciar al càrrec en veure's «incapaç» de liderar el canvi del model turístic actual. Durant la celebració d'un ple extraordinari i després de rebre elogis i bons desitjos per part de la majoria de regidors municipals, Gou -visiblement emocionat- va fer una última estirada d'orelles als sectors econòmic, polític i social de la localitat amb un discurs crític i realista. «La marca més coneguda per tothom malauradament és Lloret, turisme de borratxera. Ens la van fer gratis, encara persisteix en el temps i netejar-la costarà molts anys», va lamentar el polític lloretenc, qui va afegir que «donar la volta a tot això no és tan senzill com fer un concurs, crear un logo, sortir a la premsa i dir que Lloret ha canviat. Avui no s'ho creu ningú».

En aquest sentit, Gou va demanar que «no es criminalitzi» el turisme juvenil sinó que s'ha de procurar que tornin i es converteixin en els «clients del futur que busquem: famílies i gent gran». «Tots voldríem viure tranquils a l'estiu, però en una ciutat que quintuplica la seva població, és molt complicat conciliar tots els sectors. Si es vol fer es pot, però s'ha de voler», va assenyalar l'exedil lloretenc, recordant les tres premisses del seu projecte de canvi: no prohibir el turisme de masses; grans dosis de civisme per part de la ciutadania de Lloret; i pensar a llarg termini i no en la temporalitat. «El problema que tenim aquí és que els sectors van per temporades i quan s'acaba i es fa balanç, la resposta és sempre la mateixa: no ha anat bé però anem fent, tanquem, marxem de vacances, col·loquem els calers en paradisos fiscals i el mes de març en tornarem a parlar», va criticar Gou, remarcant que el canvi l'han de fer els sectors i que «mentrestant, haurem de soportar el turisme de borratxera ens agradi o no». Uns sectors davant als quals assegura «no donar la talla» per enfrontar-s'hi. «No tinc vocació de màrtir ni d'heroi, però tinc molt clar que s'hauria de fer» va subratllar l'exregidor de Turisme -àrea que assumirà l'alcalde, Jaume Dulsat- durant el seu comiat en el qual va agrair «l'excel·lent tracte» rebut els 14 mesos que ha format part del consistori

Per la seva banda, el grup d'ICV-EUiA va assegurar ahir a través d'un comunicat que aquesta dimissió «visualitza una crisi a CiU, incapaç de tenir un projecte de ciutat per oferir als que vivim a Lloret de Mar».