05 de agost de 2016
05.08.2016

L'enderroc del bar Manix de Sils està previst per a la pròxima setmana

L'equip de govern vol remodelar el passeig a través d'un procés de participació ciutadana

08.08.2016 | 07:18
L´històric bar Manix.

L'Ajuntament de Sils té previst iniciar l'enderrocament de l'històric bar Manix la pròxima setmana. Així ho va anunciar ahir el consistori a través d'un comunicat en el qual assegura que ja s'han realitzat els treballs de desconnexió dels subministraments i avisat el Departament de Treball de la Generalitat de les tasques de retirada del sostre d'uralita.
Situat al passeig Sant Cosme i Sant Damià, aquest edifici d'una sola planta construït fa quatre dècades i en desús des de fa més de tres anys, és de titularitat municipal. Segons l'equip de govern, el seu enderroc es va plantejar arran de l'obertura d'un procés de remodelació del passeig «perquè s'adeqüés a les necessitats dels veïns i veïnes i que podia o no incloure l'edifici municipal que contenia el Manix». Segons el govern local, però, els dos informes realitzats van descartar aquesta possibilitat, ja que es van detectar danys estructurals importants que requerien el seu enderrocament.

Oposició ciutadana
Una vegada realitzada l'actuació, l'equip de govern té previst iniciar el procés de restauració i recuperació del passeig per «donar continuïtat a la trama urbana». «El disseny d'aquest nou passeig serà objecte d'un procés de participació ciutadana per tal que es pugui opinar com es vol que sigui», va assegurar el govern en el comunicat.
Aquest enderroc va causar l'oposició de centenars de veïns que van formar la plataforma «Decidim sobre el Manix» i van recollir firmes per reclamar al govern local que convoqués una consulta popular -que no es va realitzar- sobre el projecte d'enderroc que va ser aprovat definitivament, per Junta de Govern Local, el passat 21 de març. També el grup municipal Capgirem Sils va presentar al·legacions al projecte

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook