La construcció de la reclamada rotonda de Ca la Guidó de Blanes podria començar aquest 2016. Així ho van anunciar aquesta setmana el regidor de Mobilitat, Albert Sanz, i el d'Obra Pública, Juanjo Navarro, després d'explicar que els serveis tècnics ja han enllestit la primera fase del projecte quedant només per definir diversos detalls al voltant de la segona fase. La girola es construirà a l'accés principal que hi ha al barri de Ca la Guidó, i substituirà una illeta triangular que hi ha actualment a la cruïlla amb la Carretera de Blanes a Tordera, la GI-600. Per a l'execució d'aquest projecte es compta amb una partida pressupostària de 100.000 euros.

Aquesta rotonda és una obra llargament reivindicada pels veïns de la zona, perquè permetria pacificar i millorar el trànsit i la seguretat d'aquest barri. Fins ara, però, els treballs no es podien iniciar perquè el tram afectat pertany a la Generalitat, motiu pel qual el consistori en va sol·licitar la titularitat per primera vegada l'any 2000.

En aquest sentit, el govern local va avançar que la Direcció General de Carreteres es va comprometre verbalment a autoritzar aquest canvi de titularitat del tram afectat perquè passi a ser municipal, en una reunió celebrada a mitjan juliol i encapçalada per l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el director del Servei Territorials de Carreteres de Girona, Lluís Gorgorió. Es tracta d'un tram de més d'1 quilòmetre de llargada que abasta des de la rotonda d'accés al barri de Mas Cremat fins a la rotonda on hi ha el Monument als Focs d'Artifici, a la cruïlla entre la Carrereta de Blanes a Tordera i la Carretera GI-682. A canvi, el tram de l'avinguda d'Europa que va des de la rotonda de Mas Cremat fins a la del Jardí Marimurtra el passarà a assumir la Generalitat.

Reconvertir la carretera

Així, segons l'equip de govern (PSC,CiU i ERC) durant la reunió també es van exposar diverses propostes destinades a reconvertir el que actualment és una carretera perquè passi a ser una avinguda urbana, aspectes que conformaran la segona fase del projecte. Entre les mesures que s'han d'acabar de definir s'hi inclouen, per exemple, la construcció d'un carril bici que podria anar en els dos sentits de la marxa en tot el tram que passarà a ser de titularitat municipal o la creació de nous passos elevats de vianants, una altra reivindicació històrica dels veïns de Ca la Guidó. A més, aprofitant l'execució d'aquestes obres, el govern local també vol incrementar la seguretat en els passos de vianants o actuar en les voreres per millorar els accessos a les persones amb mobilitat reduïda, entre altres actuacions.