L'històric bar Manix de Sils va ser enderrocat ahir al matí, quatre dècades després de la seva construcció. Tot i que les tasques ja van començar dilluns passat amb la retirada del sostre d'uralita i material de l'interior de l'immoble, l'enderroc es va efectuar ahir al matí, tal i com ja va anunciar feia uns dies l'equip de govern (IDS-MES, ICV-EUiA i ERC).

Situat al passeig Sant Cosme i Sant Damià, aquest edifici d'una sola planta construït fa quatre dècades i en desús des de fa més de tres anys, és de titularitat municipal i el seu enderroc -segons el govern local- es va plantejar arran de l'obertura d'un procés de remodelació del passeig «perquè s'adeqüés a les necessitats dels veïns i veïnes i que podia o no incloure l'edifici municipal que contenia el Manix». Segons el govern local, però, els dos informes realitzats van descartar aquesta possibilitat, ja que es van detectar danys estructurals importants que requerien el seu enderrocament.

Realitzat aquest enderroc a càrrec de l'empresa constructora Germans Canet-Xirgu SL de Cassà de la Selva, l'equip de govern té previst iniciar el procés de restauració i recuperació del passeig per «donar continuïtat a la trama urbana». «El disseny d'aquest nou passeig serà objecte d'un procés de participació ciutadana per tal que es pugui opinar com es vol que sigui», va assegurar el govern en el comunicat.

Aquest enderroc va causar l'oposició de centenars de veïns que van formar la plataforma va causar l'oposició de centenars de veïns que van formar la plataforma «Decidim sobre el Manix», alguns dels quals diumenge passat es van reunir de manera espontània davant el local per celebrar-hi un últim acte festiu popular.