L'Agrupació de Defensa Forestal Farners-Argimont va reconèixer, a través d'un comunicat, que estan al cas del mal estat en què es troba un dels dipòsits d'aigua per a l'extinció d'incendis d'Argimont, a Riudarenes, i va avançar que existeix un pla liderat per Bombers, Diputació de Girona i Generalitat per canviar aquells dipòsits de la demarcació que estan fets malbé. En el cas d'Argimont, està previst que es canviï per un de formigó que serà més gran, quan les administracions tinguin recursos disponibles.

D'aquesta manera, l'ADF Farners Argimont, va voler donar resposta a les queixes d'una veïna de Riudarenes, Monique Lagae, qui fa unes setmanes va denunciar que un dels tres punts d'aigua del municipi -que s'han d'usar en cas d'incendi- està "en mal estat, oxidat, té forats i està ple de restes vegetals" i que a tocar de terra, a peu del dipòsit, hi ha "restes d'un antic foc". La dona, que fa 20 anys que viu a aquesta zona, va decidir donar-ho a conèixer, neguitosa davant l'abandonament dels boscos d'aquest espai i després de veure que s'estan produint incendis a diferents punts de la demarcació gironina en les darreres setmanes.

Arran d'aquesta denúncia, des del consistori van explicar que el dipòsit és competència de l'ADF Farners, que es tracta d'un punt d'aigua "obsolet" i que estan a l'espera de construir-ne un de nou de formigó.

Dipòsit "irrecuperable"

En el comunicat, des de l'ADF Farners-Argimont van precisar però, que aquest tipus de dipòsits són competència de Bombers de Generalitat. Així mateix, van detallar que aquesta situació no només s'ha produït a aquesta localitat selvatana sinó que en altres punts de la demarcació gironina hi ha dipòsits de xapa -que es van instal·lar pels volts de l'any 2000- que s'han anat fent malbé.

Per això, van explicar que s'ha posat en marxa un pla liderat pels Bombers i amb la participació de la Diputació de Girona i de la Generalitat per revisar els 246 punts d'aigua existents a les comarques gironines i poder així, determinar en quin estat es troben: si s'han de reparar, si estan bé o si s'han de substituir. En aquest pla, el punt d'aigua d'Argimont consta com a "irrecuperable" i, segons van detallar des d'aquesta l'ADF selvatana, està previst que se substitueixi aquest dipòsit de xapa galvanitzada per un de formigó, més resistent i de més capacitat. Això sí, van assegurar que desconeixen quan es podrà fer el canvi perquè depèn del fet que les administracions implicades hi destinin els recursos necessaris.

Des de l'ADF van defensar que treballen intensament en totes les tasques relacionades amb l'extinció d'incendis i asseguren que tenen coneixement d'aquesta situació. "Volem donar resposta a la sensació que hi pot haver que les entitats no som conscients de la situació, que no es fa res, d'abandonament", conclou el comunicat de l'ADF Farners-Argimont.