L'Ajuntament de Blanes celebrarà avui, a les set del vespre, un ple extraordinari que tractarà monogràficament l'adopció de diverses mesures relacionades amb l'emergència habitacional i la pobresa energètica. Aquesta sessió plenària ha estat convocada a petició dels grups a l'oposició: ICV-EUiA, Ciutadans, Batega per Blanes i CUP, que tenen 10 dels 21 regidors municipals.

Segons va informar ahir l'Ajuntament blanenc, la petició la van entrar al registre del consistori el passat 30 de juliol, i posteriorment l'equip de govern (PSC, CiU i ERC) després d'una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus, va fixar la data i l'ordre del dia, que inclou quatre punts: garantir el dret a l'habitatge; la pobresa energètica i garantir els serveis bàsics; els problemes que pateix una gran part de la ciutadania blanenca d'origen immigrant; i l'accés a l'educació. En tractar-se d'una sessió plenària extraordinària, no hi haurà l'habitual apartat de Precs i Preguntes amb un torn obert al públic.

En aquest sentit, el consistori va precisar que no és «habitual» que es convoquin plens municipals durant l'agost quan hi ha molts treballadors i regidors de l'Ajuntament de Blanes que aprofiten «per fer alguns dies de vacances». «Curiosament, aquest 2016 serà el segon any consecutiu en què s'haurà celebrat un ple a l'agost, ja que al 2015 també se'n va convocar un per designar els membres de les meses per a les eleccions al Parlament. Abans d'aquesta data, cal remuntar-se al 31 d'agost de l'any 1999, quan es va celebrar un ple ordinari», va remarcar el consistori.