L'Ajuntament de Blanes, a través del Departament de Protecció Civil, va organitzar ahir una jornada pedagògica amb 140 nens i nenes i 18 monitors de l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, destinada a conscienciar sobre la importància de la prevenció al bosc, arran de l'incendi que el 24 de juliol passat va cremar 27 hectàrees al Turó del Vilar.

La jornada, en la qual van assistir nens d'entre 3 i 15 anys del casal d'Estiu del CAU, es va realitzar a l'auditori del Vilar i va comptar amb representants dels cossos d'emergència que van participar en l'extinció de l'incendi, entre els quals Bombers, Agents Rurals o de l'ADF. Cada grup va explicar les tasques específiques que tenen assignades en un incendi i, més tard, els menors es van desplaçar fins a una zona molt propera al perímetre del santuari on el foc sí que va arribar.

Allà la trobada va continuar amb una explicació sobre models de conducta que cal seguir quan s'està al bosc, així com altres elements a tenir en compte. Finalment, la jornada es va tancar amb una actuació pràctica dels Bombers.