L'Ajuntament de Lloret de Mar ja té l'estudi estructural i econòmic que va encarregar per poder decidir les possibles alternatives per revitalitzar el Mercat Municipal. L'estudi tenia com a principal objectiu valorar l'estat de l'edificació existent, que data del 1982 i té una antiguitat de 33 anys, i descartar desperfectes rellevants en l'estructura, tancaments o revestiments. La conclusió de l'estudi és, en paraules de la regidora de Comerç, Cristina Fernández, «que no es necessari l'enderroc i que podem començar a pensar en com enfocar la rehabilitació de l'edifici». Així, queden descartats problemes com l'aluminosi. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, insisteix que l'estructura del mercat, «arquitectònicament, és obsoleta, cosa que li resta potencialitat» i apunta que bastantes parades de l'equipament estan tancades com a conseqüència del declivi que ha patit el Mercat arran de l'obertura de grans superfícies comercials.

Pel que fa la rehabilitació, el regidor de Comerç explica que «anirà en funció de l'ús que li volem donar a l'equipament, però pensem que el mercat ha de ser atractiu tant per al ciutadà com per al turista; el mercat ha de ser un referent entre la ciutadania per comprar productes frescos i de qualitat i a més hem d'aprofitar que Lloret és una destinació turística important per convertir-ho en un atractiu per als turistes».

Orobitg recorda que Lloret de Mar té 1,5 milions de pernoctacions a l'any en establiments hotelers, de manera que el Mercat Municipal ha de ser una activitat complementària per als turistes. Així, aposta per aquesta transformació arquitectònica que ha de generar, en el mateix espai, zones més àmplies i diàfanes, parades més grans i que la comercialització es compagini amb la degustació de productes.

La renovació del Mercat Municipal, que s'inclou en l'apartat de regeneració urbana, és un dels punts que estan marcats com a prioritaris al Pla Operatiu de Lloret de Mar. El regidor Jordi Orobitg destaca que «és un projecte que volem que s'executi a curt termini, amb la voluntat que es trobi en funcionament abans del final del mandat». En aquest temps, a més de les obres per transformar-lo, també s'haurà de decidir el règim de gestió públic o privat que s'hi apliqui. Orobitg ha afegit que els paradistes que actualment hi ha al mercat «tindran l'opció de seguir-hi». El Mercat Municipal de Lloret de Mar es troba situat al centre de la població, amb dues plantes d'aparcament propi, i molt ben connectat amb els principals eixos comercials i hotelers.