Tot un pis cremat i un edifici evacuat és el resultat d'un incendi que va tenir els serveis d'emergències ben enfeinats durant la matinada d'ahir. Els Bombers van mobilitzar fins a nou vehicles per un incendi d'un pis i sortosament no es va haver de lamentar ferits.

El succés a més va ser llarg perquè la feina dels efectius d'emergències va ser molt més laboriosa del que es pensaven. En l'immoble on va produir-se l'incendi hi viu una dona que pateix síndrome de Diògenes i s'hi van trobar tot tipus de deixalles amuntegades, un perfecte combustible per a les flames.

En el moment que es va declarar l'incendi però cap a tres quarts d'una de la matinada, sortosament no hi havia ningú al pis del carrer Vilar de Blanes.

Des d'aquella hora i fins a les set del matí, van estar treballant a la zona fins a nou dotacions dels Bombers així els altres efectius d'emergències mobilitzats com ara Policia Local de Blanes, Mossos, SEM i Protecció Civil.

Per poder treure totes les deixalles un cop extingit l'incendi fins i tot va ser necessària l'actuació d'un camió d'escombraries que les va traginar amunt i avall. Hi ha via des de roba, mobles, deixalles, tot un conjunt de material molt combustible que va dificultar les tasques d'extinció i que segurament les va fer durar molt més del previst en el cas d'un incendi d'habitatge.

El pis va quedar totalment cremat i com que l'extinció va anar per llarg, els veïns evacuats van haver de passar la nit a casa de familiars o amics. Una família que hi té segona residència al bloc de pisos va tornar cap a Barcelona i la llogatera del pis sinistrat, va passar la nit en un hotel proper.

La virulència de les flames també va afectar el pis veí, que se li va cremar la porta, que es troba al segon pis. Mentre que a la resta de plantes inicialment no s'hi van observar desperfectes estructurals, segons el consistori selvatà.

Revisió dels tècnics

Ahir de bon matí, tècnics de l'Ajuntament de Blanes acompanyats d'agents de la Policia Local de la localitat van realitzar una inspecció al pis cremat que va quedar totalment inhabitable després del sinistre de la matinada.

Quant als veïns de l'edifici que van ser desallotjats estava previst que poguessin anar tornant al llarg del dia a casa seva però no és el cas de la inquilina de l'habitatge afectat ja que en el pis de lloguer que viu està totalment inhabitable, tal com van informar des de l'Ajuntament de Blanes.