26 de agost de 2016
26.08.2016

El Consell assessora la creació de 39 empreses en el primer semestre

El servei per constituir societats de l'ens comarcal ha atès un total de 179 emprenedors

29.08.2016 | 07:14

El servei de creació d'empreses del Consell Comarcal de la Selva ha atès un total de 179 emprenedors durant el primer semestre d'aquest any. Tots aquests nous emprenedors han passat pel servei per demanar informació i orientació de cara a plantejar-se la posada en marxa d'un nou negoci. D'aquestes 179 persones, 91 varen continuar el procés d'assessorament amb l'objectiu de valorar la viabilitat del projecte a través del pla d'empresa, rebre assessorament específic amb algun expert, conèixer els tràmits a seguir per a la posada en marxa del negoci, saber si hi ha ajudes i subvencions disponibles, entre altres qüestions. El resultat d'aquests primers sis mesos ha estat la creació de 39 noves empreses i 63 llocs de treball.

A més d'ajudar nous emprenedors, el servei d'empresa de l'ens comarcal també pretén donar suport a les noves empreses creades al llarg dels darrers anys: en aquest cas, 60 empreses varen passar pel servei de consolidació d'empreses durant el període esmentat, ha informat el Conseller. L'objectiu és que l'empresa trobi el suport necessari per tenir més garanties i possibilitats d'èxit en el seu procés de creixement: avaluació del funcionament general del negoci, recerca de finançament, eines de gestió empresarial, entre altres qüestions.

Per tot això, amb l'objectiu d'ajudar tant emprenedors com a empreses creades, periòdicament s'organitzen activitats de formació o sensibilització sobre temes relacionats amb l'autoocupació, la gestió de negocis, etc. Durant el primer semestre s'han realitzat un total de 23 accions de formació i 10 de sensibilització. En cadascuna d'aquestes activitats hi han participat una mitjana de vint emprenedors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook