26 de agost de 2016
26.08.2016

Detenen un membre d'un grup que duia iranians a l'Estat a canvi de 50.000 €

A tot Espanya, la Policia Nacional ha arrestat quatre persones, entre ells un intèrpret de persa de jutjats

26.08.2016 | 00:00

Quatre detinguts en una operació de la Policia Nacional contra el tràfic d'éssers humans. Un d'ells a Lloret de Mar i se'ls acusa de pertànyer a una xarxa que introduïa a Espanya ciutadans iranians a canvi de fins a 50.000 euros. Un dels membres era un intèrpret de persa en jutjats i administracions. Aquest home oferia als iraquians, en el moment de la seva declaració, passaports falsos i desplaçaments a països de la Unió Europea.

Els arrestats utilitzaven una complexa ruta per arribar a Espanya ja que passaven per Turquia, Dubai, Brasil, Paraguai i Bolívia abans d'arribar a Espanya. Amb aquest trajecte dissimulaven el tràfic il·legal de persones procedents de l'Iran, segons la Policia Nacional. Durant la investigació han arrestat 15 persones més per delictes de falsedat documental.

Els agents de la Policia Nacional van començar a investigar a partir d'informacions obtingudes en una operació anterior, amb les que van constatar l'existència d'una organització criminal dedicada al tràfic d'éssers humans des de l'Iran. En aquesta ocasió la ruta i el modus operandi per introduir els ciutadans iranians era diferent. Quan els agents van comprovar la presència a Espanya dels membres de l'organització es van fer les detencions, una d'aquestes a Lloret de Mar. La resta van ser dutes a terme a Madrid, Barcelona i l'Hospitalet.

Durant els escorcolls, la policia ha comissat també documents de viatge de Romania i Bulgària que eren falsos, maquinària per poder fer les falsificacions així com material informàtic i telèfons. Els principals membres de l'entramat pertanyien a una coneguda família dedicada al tràfic d'éssers humans a l'Iran, el seu país d'origen, tenint com a suport logístic a Espanya un intèrpret de persa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit