31 de agost de 2016
31.08.2016
Diari de Girona

Aturem la C-32 vol que un jutge impedeixi l'inici de les obres aquesta tardor

La plataforma convoca aquest dissabte un funeral per la manca d'interès polític a conservar el territori

31.08.2016 | 00:00
Aturem la C-32 vol que un jutge impedeixi l'inici de les obres aquesta tardor

La plataforma Aturem la C-32, que agrupa diverses entitats ecologistes de Blanes i Lloret contràries al perllongament d'aquesta autopista, organitzarà aquest dissabte a Lloret de Mar un funeral simbòlic per representar el que consideren una «falta d'interès polític» per «salvar el bosc, la mobilitat a la zona i la dignitat democràtica». És per això que han convocat una marxa fúnebre que començarà davant de la biblioteca municipal i que requerirà als participants vestir de negre.

Durant l'acció també s'explicaran els motius pels quals la setmana que ve presentaran un recurs contra el projecte de traçat del perllongament de l'autopista entre Tordera, Blanes i Lloret que el Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar definitivament a finals de juliol. Un dels seus portaveus, Jordi Gaitan, explica que han «enterrat» qualsevol possibilitat d'acord amb els polítics alhora que lamenten haver d'arribar als jutjats. Volen que el jutge ordeni una suspensió cautelar per evitar que les obres comencin aquesta tardor, tal com preveu el Govern.

Obligats a recórrer al jutjat

«No hi ha hagut cap interès polític per arribar a un acord sobre aquest tema», assegura Gaitan. Volen expressar el que consideren una «falta d'interès» per part de la classe política en la conservació dels boscos que hi ha a la zona i que quedarà afectada per les obres. Els incendis forestals que hi ha hagut aquest estiu a la zona ho han acabat de demostrar, segons denuncia la plataforma, que lamenta que no s'hagin donat explicacions sobre les causes dels focs, cosa que ha avivat els rumors sobre la coincidència de la zona afectada amb la futura via.

Durant l'enterrament simbòlic, que començarà a les set de la tarda i recorrerà carrers de Lloret, també es parlarà del recurs que la plataforma té previst presentar la setmana vinent contra el projecte de traçat que el Govern va aprovar definitivament el 27 de juliol. Segons Gaitan, explicaran que «enterren» qualsevol possible acord amb els polítics i que «gairebé els han obligat» a tirar per aquesta via tot i no «tenir-ne cap ganes». Asseguren que és l'única opció que els queda per evitar les obres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook