Vidreres celebra aquests dissabte i diumenge, a partir de les cinc de la tarda, els correbous. A més, diumenge, a les vuit del matí, tindrà lloc l´encierro. L´activitat a la localitat selvatana no s´ha vist afectada aquest any per l´onada que ha posat fi als correbous d´Olot, Roses i Torroella de Montgrí -si bé les vaquilles de la localitat baixempordanesa es van acabar celebrant, però per darrera vegada, segons l´alcalde Josep Maria Rufí-, però és l´objectiu que els antitaurins tenen marcat per al proper any. De moment, però, la revista municipal de Vidreres, El Rec Clar, ha publicat un article en contra d´aquesta activitat i apunta que el municipi «és, lamentablement, l´últim poble de les comarques gironines que mantindrà unes "celebracions" tan qüestionables».

L´article el signa la Plataforma Vidreres Animalista, si bé no consta en el registre d´entitats de l´Ajuntament vidrerenc, ha concretat el batlle Jordi Camps. De fet, tant l´alcalde com bona part del poble té interès de conèixer qui hi ha darrere d´aquesta plataforma que s´oposa a una activitat que té un gran suport, tan socialment com políticament -l´aprovació de la celebració del correbous aquest any va tenir 12 vots a favor i només un en contra, el del regidor socialista Francesc Jesús Becerra- a Vidreres.

La coordinadora del Partit Animalista a Girona, Pilar Ferrándiz, va concretar ahir que han estat en contacte amb les persones que hi ha darrere d´aquesta plataforma, que s´ha de registrar properament, i a la qual donaran suport. En tot cas, la pressió perquè Vidreres no tingui correbous es dissenya de cara a l´any que ve, va afegir la representant del Pacma.

La situació política, en tot cas, és diferent a la de Torroella de Montgrí on, per exemple, el grup municipal d´ERC ja s´havia mostrat anteriorment en contra de les vaquilles. A Vidreres, com va quedar palès a l´aprovació per ple dels correbous, aquests tenen un amplíssim suport dels regidors.