Espectacular persecució per Blanes d'uns delinqüents que es feien passar per policies. La Policia Local va poder detenir els tres homes, que havien robat diners a uns turistes que acabaven d'arribar de vacances en un càmping de la vila.

Després de poc més de 10 minuts de seguiment a gran velocitat, la Policia Local de Blanes va aconseguir enxampar-los a la Carretera d´Accés a la Costa Brava. Tots tres van quedar acusats per delictes contra la seguretat pública, conducció temerària, furt, usurpació de funcions i conduir sense tenir el permís corresponent. Els detinguts són dos indis i un iranià i no duien cap tipus de documentació al damunt quan van ser arrestats. Està previst que passin avui a disposició judicial.

Tot va començar dimecres cap a quarts de sis de la tarda, en un càmping de Blanes. Una família alemanya acabava d´arribar amb una autocaravana i, mentre el pare encara estava a l´interior del vehicle esperant, va veure com s´aturava molt a prop d´ell un turisme marca Alfa Romeo amb matrícula espanyola, amb tres homes.

Un d´ells es va acostar al conductor de l´autocaravana i, mostrant-li una identificació falsa de policia, li va demanar que li donés la seva cartera explicant-li que estava buscant uns sospitosos per un delicte relacionat amb drogues. El fals policia va fer veure que olorava la cartera i, mentre encara l´estava manipulant, va aprofitar un descuit de la víctima per robar-li més de 500 euros segons va declarar a la Policia Local.

Conducció temerària

En adonar-se què estava passant, el fals policia va pujar ràpidament al vehicle on l´esperaven els altres dos acompanyants i va sortir a gran velocitat del càmping, enfilant per l´avinguda Vila de Madrid en direcció al mar. Al mateix temps, una treballadora de l´establiment i una vigilant de la zona blava, en veure que alguna cosa estranya havia passat, van prendre nota de la matrícula del cotxe que havia fugit i van alertar la Policia Local de Blanes. Al cap de poc, des del càmping van poder veure com el mateix vehicle tornava a passar pel davant, en no haver trobat una via de sortida. En arribar a una cruïlla on és obligatori girar a la dreta, el vehicle sospitós va anar en contra direcció, i va alertar amb aquest comportament un agent de la Policia Local que patrullava amb una motocicleta, que li va cridar l´alto. En no obeir-lo, va començar una persecució per diversos carrers de la zona turística fins que els falsos policies van desviar-se pel passeig de s´Abanell en direcció al centre de la vila.

En veure que hi havia molt trànsit, van optar per circular pel carril bici, posant en perill la vida dels usuaris que l´estaven utilitzant. Al passeig de s´Abanell es va afegir a la persecució un altre agent en motocicleta i que, després d´intentar barrar el pas als fugitius, va estar a punt de ser atropellat.

Després de continuar pel passeig de la Marina, un cotxe patrulla de la Policia Local va barrar-li el pas quan estaven a punt d´incorporar-se a la plaça Catalunya, però el fugitiu va esquivar-lo. Corria a més de 80 km/h i va enfilar la rambla Joaquim Ruyra en contra direcció, esquivant els vehicles que baixaven fins a arribar a la GI-682. Va seguir així fins que la furgoneta d´atestats de la Policia Local es va situar al mig de la carretera barrant el pas i un patrulla també. Quan es van veure acorralats, un dels homes va llençar sota el seu vehicle diversos bitllets, els que presumptament acabaven de sostreure a la família alemanya. En canvi, els agents no van localitzar la falsa identificació de policies.