La plaça mòbil de Vidreres va ser escenari ahir del primer correbous de la Festa Major. Avui al matí, hi haurà l'encierro, l'encierro infantil amb inflables i, de nou a la tarda, el segon correbou. La tarda va transcórrer sense cap incident destacat: des de l'organització, l'entitat Correbous de Vidreres, van informar que malgrat que els bous van enganxar algun jove i algun altre va topar amb la xapa, ningú va requerir d'assistència sanitària; i tampoc hi va haver cap problema per la presència de cinc membres del Partit Animalista. Un dels membres de l'organització va comentar que van pagar l'entrada, van gravar l'esdeveniment i, a la mitja part, van marxar.

El primer dels dos correbous va tenir una durada de tres hores i va tenir dos bous petits. L'assistència de públic va ser nombrosa, amb unes 1.300 persones que van omplir la plaça (l'organització va vendre unes 1.200 entrades i un centenar van ser per a compromisos de l'entitat). El correbou també va comptar amb la presència d'aficionats d'altres pobles de les comarques gironines que aquest any han tingut aquest esdeveniment en l'ull de l'huracà: de Roses, on aquest any ja no s'ha celebrat, i de Torroella de Montgrí, on, en principi, va tenir lloc la darrera edició el mes d'agost passat. A més, també hi van acudir aficionats de les penyes de Cardona, Santpedor, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i Sant Carles de la Ràpita.

Així, l'entitat del correbou de Vidreres va reivindicar-se amb el suport social que va omplir la plaça davant de l'eliminació que han viscut aquest any els seus companys de Torroella, Roses i Olot. Un suport que el de Vidreres també té a l'Ajuntament ja que 12 dels 13 regidors van votar favorablement a la celebració. Sí que hi ha alguna veu que s'hi mostra en desacord com ha posat de manifest el darrer número de la revista municipal, que va publicar l'article d'una Plataforma Vidreres Animalista -entitat no registrada- que no reclama que s'elimini el correbou, sinó que l'Ajuntament deixi de finançar-lo. I aquest serà el cavall de batalla de cara a l'any que ve, com van manifestar des del Pacma que hi dóna suport.