04 de setembre de 2016
04.09.2016

El correbou de Vidreres omple la plaça

Unes 1.300 persones assisteixen al primer de la Festa Major, que es va celebrar ahir sense que ferits

05.09.2016 | 07:18
El correbou de Vidreres omple la plaça

La plaça mòbil de Vidreres va ser escenari ahir del primer correbous de la Festa Major. Avui al matí, hi haurà l'encierro, l'encierro infantil amb inflables i, de nou a la tarda, el segon correbou. La tarda va transcórrer sense cap incident destacat: des de l'organització, l'entitat Correbous de Vidreres, van informar que malgrat que els bous van enganxar algun jove i algun altre va topar amb la xapa, ningú va requerir d'assistència sanitària; i tampoc hi va haver cap problema per la presència de cinc membres del Partit Animalista. Un dels membres de l'organització va comentar que van pagar l'entrada, van gravar l'esdeveniment i, a la mitja part, van marxar.

El primer dels dos correbous va tenir una durada de tres hores i va tenir dos bous petits. L'assistència de públic va ser nombrosa, amb unes 1.300 persones que van omplir la plaça (l'organització va vendre unes 1.200 entrades i un centenar van ser per a compromisos de l'entitat). El correbou també va comptar amb la presència d'aficionats d'altres pobles de les comarques gironines que aquest any han tingut aquest esdeveniment en l'ull de l'huracà: de Roses, on aquest any ja no s'ha celebrat, i de Torroella de Montgrí, on, en principi, va tenir lloc la darrera edició el mes d'agost passat. A més, també hi van acudir aficionats de les penyes de Cardona, Santpedor, Deltebre, Sant Jaume d'Enveja i Sant Carles de la Ràpita.

Així, l'entitat del correbou de Vidreres va reivindicar-se amb el suport social que va omplir la plaça davant de l'eliminació que han viscut aquest any els seus companys de Torroella, Roses i Olot. Un suport que el de Vidreres també té a l'Ajuntament ja que 12 dels 13 regidors van votar favorablement a la celebració. Sí que hi ha alguna veu que s'hi mostra en desacord com ha posat de manifest el darrer número de la revista municipal, que va publicar l'article d'una Plataforma Vidreres Animalista -entitat no registrada- que no reclama que s'elimini el correbou, sinó que l'Ajuntament deixi de finançar-lo. I aquest serà el cavall de batalla de cara a l'any que ve, com van manifestar des del Pacma que hi dóna suport.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema