07 de setembre de 2016
07.09.2016

Treball alerta la cadena hotelera de Lloret que si no facilita informació iniciarà els tràmits per sancionar-la

Entre d'altres, ha de clarificar en quina situació administrativa es troben els 77 treballadors dels dos hotels que estan tancats

07.09.2016 | 18:58

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha alertat la cadena hotelera de Lloret de Mar que si no aporta informació sobre la situació dels treballadors iniciarà els tràmits per sancionar-la. Aquest migdia, personal de la Inspecció de Treball ha estat a l'hotel Sun Village però no hi havia cap representant legal que pogués aportar informació i s'han emplaçat a una nova trobada aquest dijous. Ginesta adverteix l'empresa que té l'obligació legal de clarificar en quina situació administrativa es troben els 77 empleats que no poden anar a treballar perquè els seus hotels estan tancats (és el cas del Sun Village i del Mediterranean Sand). "El que no pot passar és que els treballadors estiguin en una situació d'inseguretat jurídica", ha manifestat.

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha exigit a l'empresa propietària dels quatre hotels de Lloret que clarifiqui en quina situació es troben els seus treballadors. Concretament, el departament vol tenir informació dels 77 empleats que estaven treballant al Sun Village i el Mediterranean Sand fins que la companyia Endesa els va tallar el subministrament perquè estaven connectats il·legalment a la llum.

Els treballadors no saben hores d'ara si continuen donats d'alta ni de quina manera se'ls compensarà aquests dies que no treballen a l'espera que es resolgui el conflicte entre la propietat i Endesa. Ginesta ha explicat que la llei preveu procediments si una empresa tanca "de manera sobtada o se li suspèn la llicència" i, per tant, demana a l'empresa que aporti tota la informació per poder trobar una sortida administrativa als treballadors. "Si el període que estan sense treballar és curt es pot mirar de donar un permís retribuït o comptar-ho com a vacances i, si dura més dies, fins i tot es pot fer una suspensió temporal de contractes", ha detallat.

En tot cas, el que el Departament de Treball vol conèixer és en quina situació es troben actualment els treballadors per tal de trobar una solució. El director general ha lamentat que aquest dimecres no han pogut avançar perquè quan els tècnics de la Inspecció de Treball han anat a l'hotel Sun Village no hi havia cap "representant legal" de l'empresa. Per això, adverteix que demà hauran de presentar tota la informació en la trobada prevista a la Inspecció de Treball a Girona.

"Si no presenten la documentació iniciarem els tràmits per sancionar-los; i si no es presentés cap representant legal també començaríem el procediment sancionador per obstrucció", ha subratllat Ginesta, que reconeix que els treballadors "no poden estar ni un sol dia" sense saber quina situació tenen.
Text

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook