El propietari dels quatre hotels denunciats per Endesa a Lloret de Mar per tenir la llum punxada, José Luis Velasco Blanco, també té factures impagades en el subministrament de l'aigua amb l'Ajuntament. Així ho va confirmar ahir l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), qui va precisar que «no vol dir que tingui l'aigua punxada» sinó que «no ha pagat les factures». De moment, segons Dulsat, el consistori està «calculant» a quant ascendeix aquest impagament.

Pel que fa al deute de 210.000 euros que la cadena hotelera acumula amb Endesa, el batlle de Lloret va assenyalar que el touroperador (World2meet) que porta els turistes als hotels afectats -Sun Village, Savoy, Mediterranean Sand i Marina Sand- podria estar disposat a pagar una part d'aquest deute.

D'altra banda, ahir al matí es va celebrar una primera reunió per intentar trobar una sortida a la situació dels treballadors dels dos establiments -Sun Village i Mediterranean Sand- que segueixen tancats. Hi van assistir la directora d'aquests hotels, Sagrario Velasco -germana del propietari-, representants dels treballadors, el batlle i tècnics de la Inspecció de Treball. «S'ha parlat de les nòmines d'agost que encara no han cobrat aquests treballadors i de la necessitat que la cadena aclareixi la seva situació i com es compensaran aquests dies», va remarcar Dulsat, qui va afegir que tot i que els hotels resten tancats, la setantena d'empleats segueixen acudint als seus llocs de treball. Als quatre establiments hi treballen uns 150 treballadors.

Possible sanció

El secretari general de Treball, Josep Ginesta, va alertar ahir a la cadena hotelera que si no aporta informació sobre la situació dels empleats iniciarà els tràmits per sancionar-la. Arran de la denúncia presentada per CCOO, Inspecció de Treball es va presentar ahir al Sun Village però no hi havia cap representant legal que pogués aportar informació, motiu pel qual es va convocar una reunió per a avui a Girona. «Si no presenten la documentació iniciarem els tràmits per sancionar-los; i si no es presentés cap representant legal també començarem el procediment sancionador per obstrucció», va subratllar Ginesta.