11 de setembre de 2016
11.09.2016

Blanes reviu l'època dels «americanos» amb diferents actes culturals

La festivitat va tenir com a acte protagonista la inauguració de la placa de senyalització de la casa d'un americano

11.09.2016 | 07:22
Blanes reviu l'època dels «americanos» amb diferents actes culturals

Blanes va iniciar ahir, la celebració de la fira dels "americanos", reivindicant el llegat que forma part de la seva memòria a través de tot un seguit d'actes lúdics i culturals. La festivitat, que seguirà avui, va tenir com a acte protagonista la inauguració de la placa de senyalització de la casa d'un americano, Can Gallet. Situada al centre de la vila, entre el Carrer Esperança i el Passeig de Mar, aquesta finca era de Bonaventura Puig Torrent, que es va fer ric amb el Cafè de la Marina a l'Havana. Després de fer fortuna a Amèrica, va tornar a Blanes l'any 1895 amb una esposa cubana i una renda diària d'un duro. Bonaventura Puig va ser alcalde l'any 1898, i el seu fill Rogeli del 1939 al 1944.

La placa de Can Gallet és la tercera de la Ruta Patrimonial de Blanes, juntament amb les de Casa Saladrigas i Casa Oms. A l'acte d'inauguració hi van assistir, l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez i altres regidors municipals.

Al llarg de la tarda, també es va dur a terme una recreació històrica a diferents espais de la vila i, al vespre, es va realitzar la presentació de la Guia dels Indians, a càrrec de la Secretària de la Xarxa de Municipis Indians de Catalunya, Anna Castellví i un concert d'havaneres amb Haváname.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema