Diversos representants de l'Ajuntament de Lloret tenen previst reunir-se demà amb el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín, per reclamar l'obertura de les urgències nocturnes del CAP del centre durant tot l'any. Segons va avançar ahir Nova Ràdio Lloret i va confirmar l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), la trobada està programada a la seu de la conselleria a Barcelona, a la una del migdia. «Després d'insistir un cop i un altre, al final ens han donat hora per poder reunir-nos amb el conseller, al qual entregarem les prop de 8.000 signatures recollides a favor de la reobertura de les urgències en el CAP», va explicar ahir Dulsat, qui va assegurar que també faran entrega del manifest redactat amb aquest objectiu i que va ser presentant el mes de juny passat, durant una festa reivindicativa.

A la trobada està previst que hi assisteixi un representant de cada partit municipal així com un representant de les associacions de veïns. «Fa uns mesos, la Generalitat va encarregar un estudi per determinar quins municipis ?necessiten urgències nocturnes, i volem demanar, de nou, que ?Lloret sigui un d'ells» va explicar el ?batlle lloretenc, que va recordar que aquest servei només es recupera durant els mesos d'estiu, i tan sols al CAP del carrer Girona. La resta de l'any, els usuaris s'han de ?desplaçar fins a l'hospital de Blanes.

«El tancament de les urgències nocturnes s'havia de fer el dia 12 de setembre, però la Generalitat ho va ampliar fins al 30», va exposar Dulsat, qui va afegir que tot i que la mesura «està bé» no suposa «una solució definitiva».

En aquest sentit, el batlle va destacar la importància d'intentar acordar que les urgències del CAP del carrer Girona «es puguin mantenir obertes» abans que acabi aquest termini.