Els grups municipals de la PIC i ERC a Caldes de Malavella van titllar ahir «d´escàndol» la gestió feta per CiU en relació a la compra del paratge de Sant Maurici, i van qüestionar «l´ètica» de l´alcalde, Salvador Balliu (CiU) en l´adquisició -a través d´una de les seves societats empresarials- de la casa d´aquest paratge, «l´únic element de tot el conjunt que permet guanyar diners», ja que no és de propietat municipal.

Quan ja fa més de dos mesos que el batlle caldenc va anunciar a Diari de Girona que té previst obrir-hi un restaurant, els grups a l´oposició, juntament amb les seccions locals de la JERC i En Comú Podem, van reclamar ahir explicacions sobre «l´oculta gestió» d´aquesta compra. «L´adquisició de l´ermita, el castell i el prat -la que només comporta despeses- s´ha fet a nivell municipal amb els diners públics. Sense entrar en qüestions legals ni fer-ne un judici, la poca transparència fa molt difícil no qüestionar-se si l´alcalde ha treballat pensant en el bé comú o en interessos privats», van qüestionar els grups en un comunicat en el qual també van denunciar «l´incompliment» de l´acord de ple municipal aprovat per unanimitat el juny de 2012, que determinava crear una Comissió per aconseguir un Sant Maurici «del poble i per al poble» i que només s´ha reunit «una sola vegada» en quatre anys.

«Pensem que, amb aquesta compra, el Sr. Balliu no ha actuat com alcalde de Caldes, sinó que ha prioritzat els seus interessos personals per damunt del desig del nostre poble», asseguraven els partits, que plantejaven qüestions com per què el poble «no va comprar Sant Maurici en la seva totalitat» o per què l´alcalde, «sabent que la casa es venia, no la va incloure en l´acord de compra». «Totes aquestes preguntes ens porten a qüestionar si s´ha actuat amb l´ètica exigida a un càrrec públic», afegien en el comunicat

Pel que fa al grup de CiU, els grups de la PIC i ERC van criticar que fessin «un abús de la situació de majoria absoluta» que tenen al govern caldenc «menyspreant els acords municipals votats afirmativament fins i tot per ells mateixos».

Futur del paratge

En relació al futur del paratge, aquests partits també van demanar explicacions sobre el Pla Especial de Sant Maurici que ha de determinar els usos que s´hi permetran. «Seguiran abusant de la majoria absoluta, menyspreant l´oposició, i tiraran pel dret?», plantejaven les formacions, assegurant que les tres sessions informatives sobre la gestió de Sant Maurici que ha convocat l´equip de govern «sense informar ni al ple ni a la Comissió, fan pensar que només vol rentar la seva imatge».