El grup municipal d'ICV-EUiA de Lloret de Mar demanarà en el ple del pròxim 26 de setembre, que es declari persona «non grata» José Luis Velasco Blanco, el propietari dels quatre hotels que van haver de tancar per tenir la llum punxada, problemes amb el gas i deure més de 450.000 eros a l'Ajuntament en rebuts d'aigua, taxes i impostos municipals. Es tracta dels hotels Mediterranean Sand, Savoy, Sun Village i Marina Sand. «A tot això se suma la tardança en el pagament de les nòmines dels treballadors o, directament el no abonament; la venda de més places hoteleres de les quals es disposa, obrint la Generalitat un expedient informatiu per tal fet», assegura la formació, a la moció que presentaran al ple municipal.

Segons el partit lloretenc, tots aquests fets «no són casuals i tenen un com comú denominador: el fer diners ràpids sense importar res més»; i un únic gestor: José Luis Velasco Blanco. «A part de les accions judicials que emprengui l'Ajuntament, moralment hem de condemnar la manera d'actuar d'aquest personatge», afegeixen des d'ICV-EUiA.

Altres mocions

D'altra banda, aquest grup municipal presentarà tres mocions més. En la primera, proposarà que a partir de l'any 2017 (inclòs) s'eliminin com a places d'aparcament incloses a la zona blava les situades als carrers Josep Tarradellas, Francesc Macià i la plaça Alfred Sisquella, que sumen un total de 162. També demanaran que el consistori no cedeixi espais de titularitat municipal per a la firma de les expropiacions dels terrenys afectats per l'arribada de la C-32.

I, finalment, a la tercera moció sol·licitaran que se suspenguin pel període d'un any les comunicacions prèvies i/o concessió de llicències d'inici de l'activitat per a la instal·lació dels Habitatges d'Ús Turístic (HUT); que es revisin totes les llicències donades en aquest temps i anul·lar aquelles que no compleixin la llei; o que es realitzi un estudi en el qual s'analitzi l'impacte dels HUT en l'oferta de lloguer al mercat d'habitatges per als residents habituals, entre altres.