L'experiència és un grau i el bon ofici va fer que la mateixa policia local de Lloret detectés en un dels seus un comportament prou estrany per considerar-lo sospitós d'anar drogat. Lluny de protegir-lo amb actituds corporativistes van decidir aplicar-li el mateix mètode que al comú dels ciutadans: drogotest i etilòmetre. Van endevinar la tecla. Negatiu en alcohol i positiu en drogues.

Això va passar durant el servei del 14 de setembre i immediatament se li va requisar l'arma i se'l va apartar del servei a peu de carrer, encara que de moment està destinat a oficines ja que els terminis de l'expedient disciplinari que se li ha obert impedeixen fer-lo fora del cos d'un dia per l'altre. Entre altres coses, perquè es va enviar al laboratori la mostra del drogotest i s'està a l'espera de la confirmació del resultat per la força jurídica que té aquesta prova per decretar l'expulsió de l'agent del cos de policia local.

Una vegada rebuda la mostra del laboratori, l'agent en qüestió serà convocat davant una comissió perquè presenti les seves al·legacions i pugui ser interrogat profusament en relació amb aquesta falta.

Una vegada escoltada la seva declaració i finalitzat el tràmit administratiu de l'expedient disciplinari es decidirà la sanció, encara que el més probable sigui l'expulsió del cos atès que el consum de drogues es considera una infracció de caràcter molt greu segons el reglament intern i més encara quan el positiu es dóna estant de servei.

En l'actualitat, la plantilla de policies locals és de 103 membres, comptant els comandaments, i aquest és l'únic expedient per infracció de carácter molt greu que s'ha instruït en aquesta legislatura.