Blanes ha estrenat aquesta setmana les obres que es van fer entre el juliol i la primera quinzena de setembre en el tram final d'un dels vials del centre del municipi, el carrer Salut. Feia temps que els seus veïns i usuaris -hi ha un centre escolar en el seu recorregut- havien demanat que s'implementessin alguns canvis, principalment per millorar la seguretat dels vianants.

Segons el consistori, l'actuació ha permès ampliar les zones protegides per on poden passar, creant espais al costat de les voreres que s'han pintat en vermell i s'han protegit amb pilones que impedeixen que els vehicles puguin aparcar-hi. Sobre l'espai en vermell, que discorre paral·lel a les voreres, s'hi ha pintat la silueta d'un vianant, per evidenciar encara més la prioritat de pas de l'itinerari.

També s'ha reforçat tant la senyalització vertical com l'horitzontal, amb el pintat dels límits de velocitat que, a mesura que s'apropa la cruïlla del carrer Salut amb el carrer Ample ?-un vial molt transitat-, disminueix fins als 10 km/h. Aquesta protecció es complementa amb el senyal d'Stop pintat a terra i amb un senyal vertical que obliga els conductors a aturar-se en una cantonada que està complementada amb un mirall de seguretat.

Per la seva banda, els regidors d'Obra Pública i Mobilitat, Juanjo Navarro i Albert Sanz, han avançat que es tracta d'un primer pas de cara a la redacció d'un projecte més complex i definitiu.

Aquestes futures obres, que es volen implementar quan es disposi d'una partida pressupostària adequada, consistirien a habilitar una plataforma única, a l'estil de la que hi ha al carrer S'Auguer o al carrer Ample.