L'Ajuntament de Lloret de Mar té oberts fins a nou expedients sancionadors pel cas dels hotels tancats per tenir la llum punxada, problemes amb el gas i deure més de 450.000 euros al consistori en rebuts d'aigua, taxes i impostos municipals. Així ho va explicar ahir el regidor Jordi Orobitg (ERC) durant el ple, on va concretar que només dos d'aquests expedients són contra José Luis Velasco Blanco. «Aquest senyor no té presència en aquests establiments que són de quatre societats i particulars» va dir Orobitg avançant que tot i això, ja se li han fet embargaments de comptes i finques i se li reclama per la via executiva tots els impagaments que acumula amb el consistori.

L'edil republicà va donar aquestes explicacions durant el debat de la moció presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA en què demanaven declarar persona «non grata» a Velasco Blanco, i que va acabar retirant arran de la presentació d'una esmena per part de l'equip de govern (CiU, PSC i ERC) en la qual es demanava -entre altres- valorar aquesta acció un cop resolts els expedients sancionadors i en funció del resultat dels mateixos. «Ens sorprèn que el que més preocupa sigui la imatge de Lloret o els 1.000 turistes desallotjats i no els treballadors i les seves condicions laborals» va lamentar el regidor ecologista, Francisco Javier Rodríguez Pacios, qui va criticar que es tractava de «condemnar unes pràctiques condemnables».

En aquest sentit, Orobitg (ERC) va remarcar que havia de prevaldre «la presumpció d'innocència» i esperar a conèixer «la intervenció real -de Velasco Blanco- en tot plegat». «Cal esperar que el procediment estigui finalitzat per evitar que pugui demanar l'anul·lació d'aquests expedients» va afegir el nou regidor, Jordi Sais (CiU).

En la mateixa línia es van manifestar la resta de grups municipals que van retreure a ICV-EUiA la «precipitació de la moció» i van ?reiterar el seu suport als més de 100 treballadors afectats pel tancament dels hotels.

En relació amb aquest punt, Pacios va assegurar que Velasco Blanco no només deu diners als treballadors, sinó que tampoc hauria pagat als proveïdors o el lloguer dels equipaments. «Fa quatre dies hi va haver una ordre de desallotjament d'un jutjat per no fer el pagament del lloguer del Savoy», va dir el regidor ecologista qui va afegir que Velasco tindria denúncies per la ocupacio de dos hotels més i que ja estarien «en mans judicials pel seu desnonament». «Cal donar solucions valentes i aquí no hi són», va retreure Pacios. «A part dels treballadors i els proveïdors, no trobarà ningú més emprenyat que jo» va dir l'alcalde, Jaume Dulsat (CiU), qui va afegir que la decisió «valenta» no és aprovar una moció «buida de contingut» sinó tancar un hotel un 10 de setembre, deixant més de mil clients al carrer.