Per 20 vots i una abstenció el concurs de la gestió del transport urbà a Lloret va quedar paral·litzat en el plenari de dilluns passat, quan es va sotemtre a votació la ratificació del decret d'alcaldia de 12 d'agost que suspenia temporalment aquesta adjudicació a la que alguns aspirants van fer notar la seva inconcreció d'algunes condicions que ara s'han de subsanar, fonamentalment per dotar de seguretat jurídica el procediment.

La intenció del govern municipal és que en la propera sessió plenària es pugui revocar el decret de suspensió si s'han resolt tots els extrems demandats per les empreses que pretenen concursar. A excepció de En Lloret Sí, se Puede -que va votar abstenció-, la resta de partits va estar d'acord en mantenir la suspensió però reclamant celeritat en la resolució d'aquest concurs.

En el fons, es tracta d'un «acte de fe» realitzat per l'oposició vers el govern, tal com va remarcar el portaveu de C's, Jordi Hernández, qui tampoc creu que hi hagi al darrere una «voluntat d'allargar el temps a la concessionària» actual. Una idea similar a la manifestada per ICV si bé aquesta formació va posar damunt la taula la possibilitat de modificar el plec de condicions si no es poden respondre tots els dubtes presentats per les empreses licitants i, en aquest cas, que «es tinguessin en compte les vuit al·legacion que vam fer».

El regidor republicà, Jordi Orobitg, assegura que aquesta és una concessió «trascendent econòmica i políticament» i considera que algunes de les mesures proposades sobre el trenet «suposen replantejar-nos tot el contracte».

Des del govern consideren que encara tenen temps de realitzar la primera licitació del projecte el gener de 2017, com estava previst, i consideren que els aclariment sol·licitats per les empreses licitants no tenen a veure amb una modificació de les condicions tècniques, però la prudència marcarà el ritme perqué «és un contracte complex, que es fa a l'ajuntament després de més de 50 anys i [la suspensió] l'aixecarem quan poguem», com va indicar l'alcalde, Jaume Dulsat.

El vaixell enfonsat

El ple municipal també va servir perqué tothom votés a favor de la iniciativa del regidor no adscrit, Enric Martínez, sobre la possibilitat d'enfonsar un vaixell a la costa de Lloret perqué els submarinistes disposin d'un punt d'interés biològic per fer immersions.

Encara que la iniciatvia va ser presentada per l'exregidor del PP, l'equip de Govern va assegurar que ja contemplaven aquesta possibilitat en el Pla Operatiu de Lloret i, de fet, tots els partits van tractar de fer-se partíceps d'aquesta iniciativa.

D'altra banda, les mocions d'ICV van desaparèixer de l'ordre del dia quan el seu portaveu les va retirar: feien referència a la supressió de zones blaves; la moratòria de llicència per als habitatges turístics i decretar persona non grata l'empresari que punxava la llum dels hotels.