L'Ajuntament de Blanes ha recuperat els usos dels nou pisos dels «mestres» de l'antiga escola Carles Faust, que vol destinar a emergències socials, després que el Departament d'Ensenyament hagi autoritzat la seva desafecció. Així ho va exposar ahir l'alcalde, Miquel Lupiáñez (PSC), durant la celebració del ple on va donar compte de la resolució emesa per Ensenyament el passat 27 de juliol, amb la qual es conclou un llarg procés que el consistori va iniciar l'abril del 2014.

Feia més de 40 anys, d'ençà que es van construir el 1970 juntament amb l'escola, que els usos d'aquests habitatges de propietat municipal estaven cedits a la Generalitat, qui els donava consideració d'edifici escolar. «La desafecció ens permetrà iniciar els tràmits per modificar el POUM i canviar els usos educatius que tenen actualment aquests pisos, per fer-los residencials i destinar-los a emergències socials» va explicar el batlle, qui va recordar que aquests serien els primers habitatges d'ús social que tindrà Blanes.

A principis del 2018

Ubicats al carrer Vila de Lloret número 96, es tracta de nou habitatges distribuïts en tres pisos en cada planta. D'aquests, quatre estan ocupats per membres de la comunitat educativa, mentre que els altres cinc són els que es volen destinar a usos socials i que el consistori haurà de rehabilitar, ja que no s'ajusten a normativa pel que fa a seguretat ni a aïllament tèrmic, entre altres. Uns treballs que el govern local calcula que pujaran a uns 200.000 euros. «De moment, no els tenim, per això hem demanat subvencions» va explicar Lupiáñez, qui calcula que el primer bloc de tres habitatges podria estar enllestit «a principis del 2018».