La mostra del laboratori confirma la presència d'un elevat nivell de cocaïna en el policia local de Lloret que el 14 de setembre va donar positiu estant de servei. A l'espera d'aquesta prova, l'Ajuntament li havia retirat l'arma i només li permetia realitzar tasques d'oficina però ara que el podria suspendre de sou i feina per un període de sis mesos no ho podrà fer perquè l'agent ha presentat la baixa mèdica -necessita estar en actiu per ser suspès-.

La confirmació del laboratori, molt més precisa que el drogotest que es va realitzar al policia el dia dels fets, permetia a l'Ajuntament prendre una mesura més severa fins que es resolgui l'expedient disciplinari que pot comportar la seva expulsió del cos però l'agent ha actuat abans presentant la baixa.

Aquesta estratègia li permet seguir percebent el que li correspongui de la seva nòmina sense anar a treballar, cosa que resultaria impossible si se li apliqués mesura cautelar prevista.

Independentment d'aquesta situació, l'expedient disciplinari per infracció de caràcter molt greu no queda interromput i segueix instruint-se sota supervisió dels serveis jurídics. La importància de la mostra del laboratori és de caràcter jurídic perquè l'Ajuntament disposa d'una evidència indiscutible per fonamentar la més que probable expulsió del policia.

Aquest és l'expedient disciplinari més greu que s'ha instruït dins el cos de policia local en aquesta legislatura. I el problema es va poder identificar perquè els mateixos companys de l'agent van detectar que es comportava de forma estranya el dia dels fets i van optar per sotmetre'l al drogotest.