El Jutjat Penal Número 3 de Girona ha condemnat la veterinària de Vidreres que operava gossos tot i estar inhabilitada per part del Col·legi de Veterinaris a pagar una multa de 900 euros per un delicte de desobediència. En cas que no ho faci, la sentència li imposa tres mesos de presó.

La inhabilitació es va produir el 2012 arran d'una sèrie de denúncies de propietaris d'animals que havien passat per la clínica de la processada, Natàlia Ràfols. La sanció impedia que exercís l'activitat durant divuit mesos. Tot i això, la dona va castrar un gos el 23 de setembre del 2012 i va intervenir una gossa per esterilitzar-la l'11 de gener del 2013. Tant en un com en altre cas els animals van patir complicacions després de les operacions i els seus propietaris els van dur a un altre veterinari. Va ser aleshores quan van saber que Ràfols no podia exercir, perquè se l'havia inhabilitada durant un any i mig, i conjuntament amb el Col·legi de Veterinaris, la van denunciar. El judici es va celebrar el mes de juliol passat i ara s'ha conegut la sentència, en la qual el jutge no dóna credibilitat a la versió de l'acusada, que assegurava que ella es limitava a recollir els gossos, però que no els operava. Una versió que xocava de ple amb el que van relatar les dues afectades que la van denunciar.

El jutge, però, només condemna Ràfols per una de les dues operacions (en concret, la del gener del 2013). I per fer-ho, la sentència es remet al burofax que li comunicava oficialment la inhabilitació a la veterinària. El document li va arribar el 28 de setembre del 2012 (és a dir, cinc dies més tard de la primera de les operacions).

Per la seva part, el col·legi de Veterinaris de Girona va decidir ahir, expulsar Natàlia Ràfols de l'entitat.