Aquest mes d’octubre s’ha convocat la que serà 53a edició dels Premis literaris Recvll de Blanes, una nova entrega que de moment ja ha avançat la seva primera novetat més destacada. L’actual director del CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona), Vicenç Villatoro, és el nou president del jurat en substitució de Vicenç Llorca, que ho havia estat els nou darrers anys.

Precisament coincidint amb la convocatòria de la nova edició del 2017, el vespre d’aquest passat dilluns es van reunir per primera vegada els membres del jurat, on també hi ha hagut altres incorporacions. D’aquesta manera, l’adjudicació dels premis de Narració, Poesia, Teatre, Periodisme i Retrat Literari serà feta pel jurat format per Vicenç Villatoro (president), Salvador Roca, Mònica Rabassa, Lluïsa Julià, Marta Nadal, Francesc Robert, Xavier Serrahima, Teresa Colom i Ferran Joanmiquel.

Per la seva banda, el jurat del premi de Conte Infantil Joan Petit també l’encapçala Vicenç Villatoro, i el formen Adelina Palacín, Anna Parés, Núria Tomàs Godayol i Mònica Rabassa. Els LIII Premis Recvll corresponents a la nova edició convocada s’atorgaran el proper 12 de maç de 2017, i repetiran per segon any consecutiu l’escenari del Teatre de Blanes, en un acte lúdic i cultural obert a la participació de tothom que vulgui assistir-hi.

Sis categories de premis, dotats globalment amb 8.200 € i publicació

La dotació global de les sis categories en què es divideixen els Premis Recvll és de 8.200 €, sumats els imports de cadascuna d’elles. A més a més, totes les obres guanyadores tenen assegurada la seva publicació, un valor afegit que distingeix aquests guardons literaris respecte d’altres que s’organitzen arreu del territori català i de l’estat espanyol.

Hi ha temps per presentar originals en qualsevol de les sis categories fins el proper dilluns 19 de desembre de 2016, i no poden concursar treballs que ja hagin estat guardonats en altres certàmens.

Narració Joaquim Ruyra: Es tracta del premi més ben dotat econòmicament, amb 2.500 €, i està patrocinat per l’Ajuntament de Blanes per guardonar una narració o conjunt de narracions. La seva publicació està patrocinada per Ràdio Marina, a càrrec de Pagès Editors.

Poesia Benet Ribas: El premi al millor recull de poemes està guardonat amb 1.500 €. El treball el publicarà Pagès Editors, amb patrocini del Consell Comarcal de la Selva.

Periodisme Salvador Reynaldos: Es guardona amb 800 € un article d’opinió sobre un tema d’actualitat que, posteriorment, es publicarà a la Revista Recvll.

Retrat Literari Rafel Cornellà/Joaquim Abril : Tal com ho definia Josep Pla, el retrat literari d’un personatge és una semblança física, una semblança moral i una apreciació de l’obra de la persona escollida. Està dotat amb 800 €, i es publicarà a El Punt-Avui.

Teatre Josep Ametller: És el segon premi més ben dotat econòmicament, amb 2.000 €, a una obra de teatre inèdita i no representada. En aquest cas, la seva publicació serà en format digital.

Conte Infantil Joan Petit: La Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer és la impulsora d’aquest guardó dotat amb 600 € per al millor conte infantil. El treball premiat s’estrenarà a la Festa dels Contes de Sant Joan que se celebrarà a Blanes el 24 de juny de 2017, i es publicarà tant el primer premi com els treballs finalistes que el jurat consideri oportú.