El Departament de Justícia de la Generalitat invertirà l´any 2017 fins a un milió d´euros en diverses millores en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció de Blanes. Segons va informar l´Ajuntament, l´objectiu és que puguin resoldre de manera «més ràpida i àgil» els casos que habitualment es tracten a les dependències blanenques. Aquesta major capacitat de resolució els dotarà d´una major efectivitat. Aquestes millores incidiran especialment en la modernització dels actuals mitjans i espais de què es disposa.

Aquesta notícia la va donar a conèixer aquest passat divendres el conseller de Justícia, Carles Mundó, formant part de la visita institucional que va fer a Blanes. El conseller va iniciar la visita a la casa consistorial, on va ser rebut per l´alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez. Després de la benvinguda, el conseller i l´alcalde van mantenir una breu reunió al Despatx d´Alcaldia acompanyats de diversos membres de l´equip de govern. També van assistir-hi formant part de la comitiva de la visita institucional el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús o el director dels Serveis Territorials de Girona, Jordi Martinoy, entre altres.

Durant la breu trobada es va remarcar l´interès comú que, ara que els jutjats del municipi han aconseguit estabilitzar el gran volum de feina que els havia caracteritzat durant molts anys, es pugui assolir un segon objectiu. Es tracta que l´elevada rotació que se sol donar quant a titulars dels jutjats es pugui frenar amb la dotació de més recursos. Habitualment el que sol passar és que la destinació d´aquesta demarcació que abasta territorialment Blanes, Lloret i Tossa, és poc apreciada pels jutges i jutgesses, que no consoliden la seva permanència. No tant pel nombre de casos que han d´atendre, sinó perquè a l´estiu, amb l´augment poblacional que suposa la major presència de turistes i visitants, també s'incrementa la feina i tipus de casos a resoldre.

Acabada la reunió, el conseller de Justícia va signar en el Llibre d´Honor de l´Ajuntament de Blanes. Després, la trobada institucional de Carles Mundó a Blanes es va traslladar als Jutjats de Primera Instància i Instrucció del municipi. Allí va fer una visita a les instal·lacions, va saludar al personal i va mantenir una reunió de treball. En aquesta part de la visita van participar-hi la jutgessa degana del Jutjat número 3, Maria Dolores Millán; la lletrada del Jutjat degà, Assumpció Alsina; la fiscal coordinadora de la Secció Territorial de Blanes, Montserrat Fornés; i la subdirectora de la divisió de Girona de l´IMLCFC (Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya), la doctora Anna Figueras de Palol, entre altres.

Posteriorment, la jornada de treball del conseller de Justícia va continuar amb dues noves visites als Jutjats de Mataró i a l´Ajuntament de Teià.