L'impacte econòmic, turístic o ecològic del projecte de construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets a Tossa de Mar, centrarà el debat públic entre defensors i opositors que se celebrarà el pròxim dissabte, vuit dies abans de la consulta popular del 20 de novembre. Convocat per l'equip de govern (TU), aquest acte es farà de les sis de la tarda a les nou del vespre, a l'edifici La Nau i estarà moderat per la periodista Carme Martínez.

Segons va informar ahir l'Ajuntament de Tossa de Mar a través d'un comunicat, el debat constarà de tres grans blocs: Impacte social, econòmic i turístic del projecte; Impacte ecològic i territorial del projecte; i un torn obert de preguntes. Està previst que l'acte s'iniciï amb una explicació de per què s'ha organitzat una consulta popular que es desconeix, de moment, qui la realitzarà.

El debat continuarà amb la intervenció dels portaveus de la part defensora del projecte, amb una durada de deu minuts, després dels quals, amb el mateix temps, intervindran els opositors. Després s'obrirà un torn de rèplica i contrarèplica de cinc minuts cadascun.

Aquest esquema es repetirà a cada bloc. Seguidament es donarà veu a les organitzacions que han manifestat la voluntat de formar part del procés de consulta, situats en una «fila zero» (amb 8 o 10 persones). Al final de l'acte, s'obrirà el torn de preguntes del públic.

Pel que fa al número de representants a la taula de debat es limitaran a dos de cada part per -segons el govern local- «facilitar la fluïdesa i claredat en la informació a subministrar als assistents». Cap de les dues parts havia fet públic ahir, qui serien els seus representants en aquest acte de campanya.

Recta final de la campanya

Aquest debat es podrà seguir en directe per TV Tossa i Ràdio Tossa, i serà un dels últims actes de la campanya iniciada el passat 13 de setembre i que finalitzarà el dissabte, 19 de novembre, el dia abans de la celebració de la consulta popular en la qual 4.853 tossencs decidiran si el govern local ha d'iniciar o no els tràmits per modificar el POUM per tal de possibilitar la construcció del port esportiu darrere d'Es Codolar amb tres dàrsenes i 453 amarres -entre altres infraestructures-, un hotel de cinc estrelles a l'antic camí de Lloret o quatre xalets de luxe i els seus accessos.

La votació es farà a la primera planta de l'edifici La Nau de deu del matí a dues del migdia i de quatre de tarda a vuit del vespre. Hi haurà dues meses de consulta i el pronunciament que resulti, es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar. Superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.