Una zona comercial i de restauració, una discoteca, més d'un miler de noves places d'aparcament o una escola nàutica. Tot això també forma part del projecte de construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe a Tossa de Mar que, de moment, té un futur incert. Encara no hi ha data per a la celebració d'una nova consulta popular, després que el jutge suspengués la que estava convocada pel passat 20 de novembre. Ni tan sols és segur si es podrà arribar a celebrar. Tot i això, els promotors segueixen treballant per poder tirar endavant el projecte per, si en cas de fer-se la votació i sortir Sí com a opció guanyadora, tenir-ho tot a punt.

En aquest sentit, el director de campanya del Sí, Jordi Canal, va reivindicar a Diari de Girona altres aspectes del projecte poc coneguts i que «ajudarien a donar vida i millorar» aquest poble costaner, més enllà del port i l'hotel. «A davant del port, hi ha uns quants metres quadrats de zona comercial que inclourien una discoteca, restaurants, botigues i diverses empreses nàutiques», va ressaltar Canal, qui va destacar que existiran establiments «per a tots els nivells econòmics». «Hi haurà restauració per a tot tipus de persones. Pel que fa a les botigues, estaran repartides en dos grups: de marques de renom i d'altres de més comercials. També hi haurà bars de copes», va concretar el director de campanya dels defensors del projecte.

A més, aquesta zona, tal i com està projectada, inclourà també una discoteca. «A l'hivern, també estaria oberta tal i com es fa en el port olímpic de Barcelona, i com que estarà ubicada a la part de darrere el penya-segat, no molestarà el descans nocturn dels veïns i ajudarà a atraure el jovent», va detallar Canal.

Així mateix, en aquest espai també està previst que s'hi facin més d'un miler de noves zones d'aparcament. «Hi haurà uns 400 pàrquings coberts, i després unes 700 o 800 places més, ubicades dins del mateix port», va afegir, ressaltant que el projecte del port «és el mateix» que es va presentar per a la signatura del conveni el 2012. «No hem canviat el port. Els del No diuen que és enorme, però és el que necessita en funció del que vam signar i el que s'ha dit sempre», va dir el director, afegint que els opositors han fet «una campanya brutíssima».

Principi d'acord amb la UPC

D'altra banda, Canal també va voler destacar que l'aprovació del projecte implicaria la instal·lació d'una escola nàutica en aquesta localitat de la Costa Brava Sud, vinculada a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). «Ens vam reunir amb el degà de la facultat de nàutica i és molt possible que, si es fa el port, s'instal·li una escola per fer el primer grau de nàutica a Tossa», va avançar el portaveu de campanya del Sí, qui va destacar que això suposaria que uns 500 estudiants i una cinquantena de professors viurien a la vila selvatana d'octubre a juny. «Hi serien tot l'hivern, fet que suposaria que consumirien i donarien vida a un poble que ara està mort, amb tots els negocis tancats», va destacar Canal, qui va criticar que «no pot ser que la gent de fora digui als tossencs com han de viure i que s'han de morir de gana per mantenir-ho tot verge».