Millorar la convivència entre caçadors i senderistes a la muntanya. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de la Cellera de Ter va posar en marxa, fa unes setmanes, una mesura pionera a Catalunya a través d'un sistema gratuït i d'ampli abast: les xarxes socials. «Sobre la base cartogràfica del terme municipal, marquem en vermell el sector on els caçadors faran la batuda de senglars l'endemà i ho compartim a les xarxes. D'aquesta manera els esportistes o excursionistes poden preparar la ruta amb antelació, sense haver d'improvisar després», va explicar l'alcalde de la Cellera, David Sarsanedas (CAM-AM).

Segons va detallar el batlle, la idea va sorgir de la necessitat de gestionar la situació que es viu actualment a l'espai natural cellerenc. «Fins fa un temps, la muntanya era territori dels caçadors que la mantenien i d'algun grup excursionista o escolta que hi anava puntualment. Ara la muntanya te la trobes sempre plena de gent», va subratllar Sarsanedas, qui va afegir que, a part dels boletaires, hi ha corredors, ciclistes o senderistes. «Com a administració pública et veus en l'obligació d'intentar gestionar-ho de la millor manera possible», va afegir.

Per això, el consistori va decidir reunir-se amb els caçadors d'Anglès i d'Osor -la Cellera no té colla pròpia- i exposar-los la seva idea. «Ens va semblar molt bé, perquè tot el que sigui per millorar i que la gent i nosaltres mateixos puguem anar més tranquils a la muntanya és benvingut», va valorar el cap de la colla d'Anglès, Moisès Güell, qui va afegir que «era molt necessari» perquè les plaques que senyalitzen les batudes «no sempre es veuen o són respectades». «Quan passes pel mig d'una batuda sempre pots córrer un perill, perquè les bales van molt lluny. Ja vigilem, però un accident sempre pot passar», va explicar el president de la colla d'Osor, Josep Hosa, qui va remarcar que en 30 anys només recorda haver viscut una única desgràcia. Tots dos van valorar aquesta eina com a «ràpida i fàcil» d'utilitzar. «El dia abans de la cacera, anem a veure on són els senglars i llavors, per WhatsApp, avisem d'on serem el dia següent i ells ho publiquen a les xarxes socials», va explicar Hosa.

De moment, la intenció de l'Ajuntament és compartir aquesta proposta amb els alcaldes que formen part del Consorci del Ter Brugent. «Estem contents de com està anant i, com que veiem que és un problema que passa a molts altres llocs, hem pensat que potser pot interessar a algun altre poble», va avançar Sarsanedas, qui va afegir que és una eina «senzilla, fàcil d'implementar i que dona bons resultats». «Hem de tornar a aprendre a conviure a la muntanya, perquè tan important és el que fan els caçadors com el dret de la gent a gaudir de l'espai natural», va recordar el batlle cellerenc.