Els efectes del temporal marítim que el 21 i 22 de gener van afectar part de la selva marítima, ja es poden veure a vista d'ocell i amb només un clic, a través d'una nova eina habilitada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC). Es tracta d'un visor en el qual s'han publicat les fotografies aèries de tot el litoral de Catalunya realitzades el passat 24 de gener, només dos dies després del temporal de gregal que va provocar afectacions generalitzades a la costa. En aquest visor es poden comparar en detall les imatges de l'abans (del 2015) i el després del temporal, cosa que facilita la detecció dels canvis.

De moment, de la costa gironina només hi ha publicades les imatges de Blanes i Lloret però, progressivament, s'anirà completant la cobertura, segons va informar el Departament de Territori.

Per obtenir aquesta comparativa, el dia 24 de gener es va sobrevolar tota la costa de Catalunya amb dos avions equipats amb càmeres fotogramètriques, des del cap de Creus fins al delta de l'Ebre.