Agents de la Policia Nacional han detingut a Dénia (Alacant) a un fugitiu d'origen alemany de 49 anys reclamat per les autoritats del seu país per matar la seva filla de sis anys el 17 d'agost de l'any 2001 a Lloret de Mar

L'arrestat va cometre l'assassinat quan passava les vacances en companyia de la nena en un hotel de la localitat de Lloret de Mar , segons ha informat la Comissaria Provincial en un comunicat.

Els agents van localitzar el pròfug en un hotel de la ciutat alacantina de Dénia, on es trobava allotjat, i van establir de manera immediata un dispositiu que va culminar amb el seu arrest. Al detingut li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Entrega per part de les autoritats alemanyes.

El reclamat es trobava allotjat en un hotel de Lloret de Mar quan va cometre l'homicidi, mentre estava de vacances amb la seva filla. Després de ser condemnat va demanar complir la pena al seu país d'origen i va ser traslladat a Alemanya en 2006, on va ingressar en un centre psiquiàtric.

Les autoritats alemanyes van suspendre la pena d'internament passats tres anys. En la primavera del 2013, el condemnat es va escapolir, eludint així sotmetre's a les mesures de vigilància imposades per al període de suspensió en prova de la pena. Les autoritats alemanyes van emetre una ordre de cerca, que ha culminat amb el seu arrest a Espanya.

La recerca ha estat desenvolupada per agents de la Brigada Local de Policia Judicial de Denia. El detingut, de nacionalitat alemanya i 49 anys, ha estat posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció en funcions de guàrdia de l'Audiència Nacional.