Tot i que encara falten uns quantes dies perquè arriben les festes de carnaval que se celebraran a finals d’aquest mes de febrer, Blanes ja comença a escalfar motors amb tots els elements d’organització que hauran d’estar a punt perquè enguany la celebració sigui encara més lluïda que en anteriors ocasions. Per sisena edició consecutiva, el Carnaval de la Costa Brava Sud està promocionat i organitzat conjuntament pels municipis de Blanes, Lloret i Tossa, i que inclourà nombroses i atractives novetats.

La major part d’elles es donaran a conèixer properament, en una roda de premsa prevista pel 16 de febrer a Blanes, però de moment una de les millores que ja s’ha donat a conèixer pel que fa al cicle festiu que es viurà en aquesta vila, té a veure amb la Rua de Carnestoltes del diumenge 26 de febrer. Fa uns dies que ja s’han publicat les bases per inscriure-s’hi, un termini que finalitzarà la setmana vinent, el proper 14 de febrer.

La Rua de Carnestoltes, un dels actes del cicle festiu més celebrat i que atrau milers de visitants a Blanes, ha augmentat el nombre i dotació de premis als quals poden concórrer les carrosses i comparses que s’hi inscriguin. Enguany hi haurà sis premis -tres més en relació al 2016- en les categories de comparses de Blanes i foranies, mentre que els premis de carrosses d’entitats blanenques continuen sent tres.

Sumant les quantitats que es perceben en cadascuna de les categories que hi ha, pugen a un total de 6.200 € en premis. Una altra diferència respecte al 2016 és que s’han alterat les dotacions de les carrosses de Blanes i foranies, després que fins ara eren idèntiques. Igualment ha passat en les quantitats econòmiques en la categoria de comparses, que és comuna per entitats de la vila i de fora.

A banda d’aquests premis, que es destinaran en base al veredicte que emetrà el jurat qualificador format per a la ocasió, les colles participants a la rua que estiguin formalment inscrites en el registre municipal d’entitats de Blanes podran rebre gratificacions en base a dos criteris principals. Un d’ells és que participi amb una carrossa que ha de reunir tota una sèrie de requisits recollits a les bases, i l’altre és que vagi acompanyada d’una comparsa formada per un mínim de 20 persones. Si es compleixen aquestes condicions, poden percebre 300 €.

Perquè tots els participants a la Rua de Carnestoltes de Blanes tinguin en compte què els ajudarà a poder obtenir algun dels premis, hi ha diverses característiques que són gairebé comunes a les dues categories de carrosses i comparses. Cada característica està valorada amb un màxim de 10 punts, i el jurat qualificador designat haurà de ser qui els atorgui en cada cas.