Els Mossos d'Esquadra han denunciat penalment una dona que triplicava la taxa màxima d’alcohol permesa després d’accidentar-se a la N-II a Maçanet de la Selva.

La jove té 21 anys, nacionalitat espanyola i és veïna de Calella. Els Mossos la van denunciar com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible.

Els fets van passar dissabte a l'alçada del punt qilomètric 684 de la N-II,a Maçanet de la Selva. Cap a les 7 del matí un turisme es va sortir de la via i va xocar amb una tanca protectora.

Un testimoni va alertar els Mososs que la conductora del turisme, després de l’accident, va continuar circulant en sentit nord. Immediatament els agents de Trànsit es van dirigir al lloc dels fets i van comprovar que la conductora s’havia aturat, a l’altura del punt quilomètric 689, per canviar la roda del turisme.

El testimoni dels fets, que també es va aturar, va fer que la jove desistís de continuar conduint fins l’arribada dels agents.

Tot seguit, els Mossos van comprovar que la conductora, que havia resultat il·lesa, presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques.

En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu penal de 0.77 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, més de tres vegades per sobre del límit màxim permès que en aquests cas era de 0.25 mg/l.

Per aquest motiu, se la va denunciar penalment per un delicte contra la seguretat viària per conduir sota els efectes de l’alcohol.

La dona haurà de comparèixer davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners quan sigui requerida.