L'Ajuntament de Blanesha demanat al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat que investigui les causes que han provocat un esvoranc de 10 metres quadrats al tram final del passeig de S'Abanell a Blanes.

L'incident s'ha produït quan una màquina de l'empresa de neteja i recollida d'escombraries del municipi estava treballant a la zona i la terra ha cedit. El vehicle ha quedat atrapat al forat però el conductor ha resultat il·lès i ha pogut sortir pel seu propi peu. Agents de la Policia Local i de Protecció Civil han acordonat la zona i una grua s'ha encarregat de retirar la màquina sinistrada. A l'espera d'informe tècnic, el consistori creu que els darrers temporals podrien ser una de les causes de l'erosió de l'espai. La zona es mantindrà tancada per motius de seguretat.

Blanes ha demanat al Departament de Territori que investigui les causes i repari l'esvoranc que s'ha produït aquest dimarts al tram final del passeig de S'Abanell a Blanes.

L'incident s'ha registrat pels volts de les vuit del matí. Un operari de l'empresa de neteja Nora estava netejant la sorra amb una màquina escombradora i, de sobte, la terra ha cedit.

El conductor del vehicle ha resultat il·lès i ha pogut sortir pel seu propi peu però la màquina ha quedat atrapada al forat, d'uns 10 metres quadrats amb una profunditat de més de 2 metres.

Fins al lloc del fets s'hi ha mobilitat la Policia Local i Protecció Civil juntament amb responsables de l'empresa de neteja i una empresa de grues, que ha retirat el vehicle sinistrat.

La intervenció s'ha hagut de fer a distància amb un camió de petit tonatge amb una grua extensible per evitar que l'esvoranc es fes més gran. Per motius de seguretat, la zona s'ha acordonat amb tanques i es mantindrà tancada.

L'erosió dels temporals, possible causa

L'erosió dels temporals, possible causaDes de l'Ajuntament expliquen que la llosa de formigó que s'ha esfondrat té un grup d'entre 12 i 15 centímetres. En aquest sentit i a l'espera d'un informe tècnic, asseguren que tot apunta que els darrers temporals han erosionat la zona i han acabat afectant el subsòl del passeig.

El punt on s'ha produït el forat està situat molt a prop del delta de la Tordera, una zona amb diversos càmpings i molt utilitzada per vianants i corredors.