Les urbanitzacions de Vidreres podrien rebre aigua del Pasteral el pròxim mes de maig. Així ho va avançar ahir l'alcalde Jordi Camps (CiU), qui va explicar que les obres de la primera fase s'han adjudicat a l'empresa Sorea per un pressupost de 324.201,80 euros. «Fa un parell de setmanes ja vam signar el contracte amb Sorea i hem contactat amb Endesa per fer la connexió elèctrica», va explicar Camps, qui va afegir que està previst que els treballs comencin a principis de març.

Aquesta primera fase del projecte, que ha de culminar amb la municipalització de l'aigua, consistirà en la construcció d'una arqueta que permetrà connectar la canonada del Pasteral que pertany al Consorci de la Costa Brava (CCB) amb la que subministra aigua a les urbanitzacions i que actualment és gestionada per les empreses Rec Madral i Riera de Cabanyes. Aquesta primera fase, que és d'un quilòmetre i 100 metres, permetrà que Vidreres deixi de dependre de l'arqueta de Caldes, que utilitzava des del mes d'agost de 2014 per rebre l'aigua del Pasteral a canvi del pagament d'una taxa.

Pel que fa a la segona fase, Camps va assegurar que ja s'està treballant en la redacció del projecte. Aquesta actuació ha de permetre connectar aquesta arqueta amb els dipòsits municipals ubicats al cementiri a través d'una canonada de 12 quilòmetres de llargada i culminar així la desconnexió de la xarxa privada de l'empresa Rec Madral. En el pressupost d'aquest 2017, el consistori ja ha previst una partida d'1.350.000 euros per aquesta obra. A més, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha atorgat una subvenció de mig milió a aquest projecte.